Romano: Prvak Italije pregovara s Tudorom

Foto: Profimedia

DEBAKL koji je prelio čašu. Tako talijanski mediji pišu o Napolijevom treneru Rudiju Garciji nakon što je aktualni prvak u 12. kolu na svom terenu izgubio 0:1 od davljenika Empolija.

Napoli, koji je prošle sezone suvereno osvojio Scudetto, a u Ligi prvaka došao do četvrtfinala, ove sezone nakon 12 prvenstvenih utakmica ima 11 bodova manje nego u isto vrijeme prošle sezone. U Ligi prvaka je uzeo tek sedam bodova u četiri kola. Osebujni klupski predsjednik Aurelio De Laurentiis je i na današnjoj utakmici uletio u svlačionicu na poluvremenu, baš kao i na nekoliko prijašnjih, ali ni to nije pomoglo. 

Romano: Otkaz Garciji je pitanje vremena. Počinju pregovori s Tudorom

Talijani pišu da su najozbiljniji kandidati za novog trenera Fabio Cannavaro i Igor Tudor. Dodaju kako se očekuje da Garcia dobije otkaz sada, prije prekida klupskih natjecanja zbog utakmica reprezentacija, jer nitko ne vjeruje da Garcia može podići momčad prije užasnog niza koji slijedi nakon pauze: Atalanta, Real, Inter i Juventus.

Fabrizio Romano, najpouzdaniji izvor s nogometnog tržišta, ovako piše o situaciji u Napoliju: "Rudi Garcia će biti smijenjen. Jedino je pitanje kad će se to dogoditi. Napoli radi na nalaženju njegovog nasljednika. Na tome se osobno angažirao predsjednik De Laurentiis. Napoli je dogovorio sastanak s Igorom Tudorom početkom tjedna kako bi pregovarali o preuzimanju momčadi. Tudor nije jedini kandidat, ali je jako ozbiljan."

Pročitajte više