Romano u rani jutarnji sat: Sve je dogovoreno, Musa čeka potpis ugovora za novi klub

Foto: EPA

PETAR MUSA, 25-godišnji napadač hrvatske reprezentacije i Benfice, napušta portugalski klub s kojim je u ovoj i prošloj sezoni igrao Ligu prvaka i karijeru nastavlja u FC Dallasu. Javio je to u ranim jutarnjim satima Fabrizio Romano, najpouzdaniji izvor za transfere nogometaša.

Musin odlazak u MLS Romanova je ekskluziva o kojoj je već izvještavao sa svog profila na X-u (bivši Twitter), a isto je napravio i rano jutros, nešto prije 3 sata. Navodi da je FC Dallas dogovorio sve potrebno za transfer hrvatskog napadača iz Benfice.

"Dokumentacija je spremna, klubovi su je razmijenili u utorak i napokon ide na provjeru. Musa je spreman za liječničke pretrage i potpis ugovora", navodi Romano i otkriva vrijednost ovog posla.

Dallas ruši rekord za dovođenje Muse

On je rekordno visok za FC Dallas, koji će Benfici za otkup Musinog ugovora platiti 10 milijuna eura fiksno i moguće još tri milijuna više kroz bonuse. Dosad najveći iznos koji je Dallas izdvojio za jednog igrača bio je 6.36 milijuna eura, koliko je prije dvije sezone platio Argentinca Alana Velasca.

Musa u Benfici igra od ljeta 2022., kada je onamo stigao iz Boaviste u transferu vrijednom 5.5 milijuna eura. Ranije je igrao za Zagreb, Inter Zaprešić i Slaviju Prag, iz koje je išao na brojne posudbe.

Želio je veću minutažu

Za Benficu je Musa zabio 17 golova i upisao pet asistencija u 66 nastupa, no u samo 14 utakmica bio je starter. U ovoj sezoni je na učinku od šest golova i dvije asistencije u 25 susreta. Ni u jednom od njih nije igrao u punoj minutaži

Portugalski mediji ranije su isticali da Musa više ne želi biti tek džoker s klupe te da je tražio klub u kojem će biti prva opcija kako bi se prije Eura nametnuo Zlatku Daliću. Za Hrvatsku je nastupio šest puta. Debitirao je u ožujku prošle godine u kvalifikacijama za Euro protiv Walesa na Poljudu. Igrao je od početka u listopadu protiv Turske i Walesa, ali u oba poraza je zamijenjen. Nakon toga nije pozvan za dvije zadnje, odlučujuće utakmice, protiv Latvije i Armenije.

Pročitajte više