Ronaldo: Dokumenti o mom priznanju silovanja su hakerska izmišljotina

Spiegel je objavio dokument za koji tvrdi da je autentičan, ugovor o Ronaldovoj isplati 325 tisuća eura Mayorgi te obavezi da joj preda nalaze svog HIV testa kako bi joj dokazao da nema rizika od zaraze. Ronaldo i njegov odvjetnik tvrde da su dokumenti koje je objavio njemački magazin "ukradeni, a njihovi značajni dijelovi dodani ili potpuno izmišljeni". Screenshot: Spiegel

ODVJETNIK Cristiana Ronalda potvrdio je da je njegov klijent potpisao izvansudsku nagodbu s Kathryn Mayorgom koja ga je optužila da ju je silovao u hotelu u Las Vegasu 2009. 

"Ronaldo ne poriče da je pristao sklopiti sporazum, ali taj sporazum ni u kom slučaju nije priznanje krivnje", rekao je Peter Christiansen.

Odvjetnik 33-godišnjeg nogometaša Juventusa kaže da je Portugalac pristao platiti 375 tisuća dolara na nagovor svojih savjetnika. 

"To je napravio kako bi se spriječio pokušaj uništavanja njegovog ugleda, stečenog zahvaljujući teškom radu, sportskim sposobnostima i primjerenom ponašanju. Nažalost, sada je uključen u parnicu koja je vrlo česta u Sjedinjenim Američkim Državama."

Ronaldo tvrdi da su oboje željeli seks do kojeg je došlo te su se potom vratili u noćni klub u kojem su zajedno proveli još nekoliko sati. 

Portugalski mediji navode da je Real, koji je tog ljeta doveo Ronalda i učinio ga najskupljim nogometašem u povijesti, natjerao Portugalca da se nagodi s hostesom koja ga je optužila za silovanje.

Ali, Christiansen tvrdi da je većina dokumenata koja je procurila u javnost o ovom slučaju lažirana. 

"Dokumenti koji navodno sadrže Ronaldove izjave o ovom slučaju potpuno su lažirani. Ukrali su ih hakeri, a zatim proslijedili medijima. Značajni dijelovi su promijenjeni ili potpuno izmišljeni. Medijska kuća koja je sve pokrenula neodgovorno je temeljila svoje tekstove na ukradenim digitalnim dokumentima kojima je lako manipulirati", kaže Ronaldov odvjetnik.

Ronaldo je već ranije tvrdnje i dokumente koje je objavio njemački magazin Spiegel, koji je još prošle godine počeo cijelu priču, nazvao "fake newsom" te najavio tužbu protiv lista.

Christiansen dodaje: "Iako je Cristiano Ronaldo naviknut na medijsku pozornost jer je javna osoba, apsolutno je nedopustivo da mediji nastavljaju kampanju njegovog crnjenja na temelju ukradenih dokumenata kojima je lako manipulirati. Cristiano Ronaldo ovlastio je svoje odvjetnike u SAD-u i Europi da vode računa o svim legalnim aspektima i uvjeren je da će istina prevladati, usprkos brojnim dezinformacijama."

Ronaldo i njegovi odvjetnici ističu: "Do 2015. deseci tvrtki, među kojima i mnoge odvjetničke, bile su žrtve napada cyber kriminalaca, pri čemu su im ukradeni podaci. Jedan od hakera pokušavao je prodati tako stečene informacije i medijska kuća je neodgovorno objavila neke od ukradenih dokumenata, kojima su značajni dijelovi dodani ili potpuno izmišljeni."

Spiegel je objavio dokument za koji tvrdi da je autentičan, ugovor o Ronaldovoj isplati 325 tisuća eura Mayorgi te obavezi da joj preda nalaze svog HIV testa kako bi joj dokazao da nema rizika od zaraze.

Njemački magazin tvrdi da se Ronaldo ispričao Mayorgi zbog "kratkog i žestokog analnog seksa".

 

Pročitajte više