CRISTIANO RONALDO

Ronaldo je 2006. trebao otići iz Uniteda u Valenciju. Sve je bilo dogovoreno

Foto: Getty Images/Guliver Image

CRISTIANO RONALDO je 2006. godine bio na koračić do odlaska u Valenciju, otkrio je tadašnji sportski direktor španjolskog kluba Amedeo Carboni.

Portugalac se na Svjetskom prvenstvu zakačio s Wayneom Rooneyjem na utakmici četvrtfinala između Portugala i Engleske. Rooney je nagazio Ricarda Carvalha, a Ronaldo, njegov suigrač iz Uniteda, kod suca je inzistirao da mu pokaže crveni karton. Tako je i bilo i Portugal je prošao na penale pa je u polufinalu od Francuske izgubio 1:0.

Kad se vratio u Englesku, Ronaldo je osjećao da klub nije stao iza njega budući da je na sebe navukao bijes engleske javnosti zbog Rooneyjevog isključenja.

Rekao da želi otići iz Manchestera

"Mislim da trebam otići iz Manchestera. Ne osjećam se više dobro ovdje, a uvijek sam želio igrati u Španjolskoj. Kroz dva-tri dana ću odlučiti gdje ću nastaviti karijeru", rekao je Ronaldo tog ljeta.

Njegovu izjavu čuli su u Valenciji, koja je sezonu završila na trećem mjestu i koja je imala odličnu momčad. 

"Valencia je u to vrijeme financijski odlično stajala, a grad je prolazio kroz ekonomski bum. Našli smo resurse za njegovu plaću i odštetu uz pomoć Nikea i Coca-Cole, njegovih najvećih sponzora. Stupili smo u kontakt s igračem i sve se dogovorili. Njegov menadžer Jorge Mendes već je potpisao neke ugovore i na relaciji nas, Mendesa i Ronalda je sve bilo riješeno", rekao je Carboni.

No do transfera nikad nije došlo. Ronaldo je želio otići, ali onda se u priču ubacio Alex Ferguson koji je Portugalca nagovorio da ostane na Old Traffordu. Ronaldo ga je poslušao te je s Unitedom 2008. osvojio Ligu prvaka, a u svojoj posljednjoj godini u klubu i Zlatnu loptu.

Pročitajte više