ZANIMLJIVOSTI SPORT

Ronaldo joj je dao PIN. Ona mu je krala s kartice, sad je osuđena na 4 godine

Foto: EPA-EFE

MARIA SILVA, 53-godišnja Portugalka koja radi kao putnička agentica, osuđena je na četiri godine zatvora i naknadu štete.

Jedan od oštećenika u postupku je i Cristiano Ronaldo, a priču su donijeli portugalski mediji.

Priskrbila si je korist od oko 300 tisuća funti

Silva je Ronalda različitim lažnim transakcijama oštetila za malo više od 250 tisuća funti. Osim njega je oštetila i svjetski poznatog menadžera Jorgea Mendesa za malo više od 15 tisuća funti te nogometaš Nanija za malo više od tisuću funti. Na udaru agentice našla se i menadžerska agencija Gestifute te nogometaš Manuel Fernandes. Ukupno si je ovim i još nekim manjim krađama priskrbila protupravnu imovinsku korist od oko 300 tisuća funti.

Ugledni portugalski Jornal de Noticias piše kako je osuđena na četiri godine zatvora uvjetno. S obzirom na to da je sve priznala, Ronaldo nije morao nazočiti parnici već je dao izjavu tako što je nakon utakmice s Manchesterom privatnim avionom odletio za Portugal. Izjavu je dao u policijskoj stanici u Portu, a tom prilikom ušao je poskrivećki na zadnji ulaz kako bi priča prošla neopaženo za javnost.

Ronaldo joj je dao pin, ona fingirala putovanja

Silva, čija je firma surađivala s Ronaldom, oštetila je nogometaša za preko 200 nepostojećih putovanja u Afriku, Europu i SAD koje mu je naplatila. Oštećenicima je davala krive podatke pa je novac umjesto na račun tvrtke za koju radi, završavao na njenom računu.

Nakon toga je koristila kreditne kartice oštećenika kako bi popunila praznine u računima tvrtke. Ronaldo joj je, kao i drugi klijenti, već prije otkrio povjerljive podatke poput PIN-a pa je imala sve potrebne podatke da izvrši te transakcije. Na isti način varala je i druge klijente. 

Pročitajte više