Ronaldo otkrio za koga će navijati: Volio bih da Turska izbaci Hrvatsku

CRISTIANO RONALDO se posljednji put iz Hrvatske vratio natečenog zgloba koji je morao biti krpan s tri šava. Jerko Leko ga je pokosio na što se Ronaldo razbjesnio pokazujući krvavu štucnu.

Osim po "grubom startu igrača s brojem 7", Ronaldo će Hrvatsku pamtiti i po maksimirskim tribinama koje ga nisu najtoplije primili skandirajući "Messi, Messi". Nije stoga čudo da Portugalacu izlet u Hrvatsku nije ostao u najboljem sjećanju pa će u petak navijati za Tursku.

Ronaldo ima još jedan razlog podržavati Tursku - to je reprezentacija u kojoj mu igraju dva klupska suigrača, Hamit Altintop i Nuri Sahin koji neće igrati protiv Hrvatske.

"Hrvatska je dobra momčad, ali vjerujem u Tursku. Želim da prođe zbog Hamida i Nurija. Oni su zaljubljenici u nogomet. Volio bih da Turska prođe playoff i igra sljedećeg ljeta", rekao je Ronaldo, prenosi turski Aksam.

"Ne bojim se BiH"

Ronaldov Portugal u dodatnim kvalifikacijama igra protiv BiH. Bit će to repriza borbe za odlazak na SP 2010.

"Bosna i Hercegovina ima dobre igrače, ali smo ih već izbacivali. Zbog toga se ne bojim Bosne."



Ronaldo je nahvalio dva Altintopa i Sahina koji su stigli iz Njemačke iako je jednom prilikom izjavio kako ne zna tko je Mario Goetze.

"Hamid se dokazao u Njemačkoj, a Nuri je mladi i talentirani igrač. Španjolska je jaka liga i nitko ne bi trebao sumnjati u njegovu kvalitetu jer inače ne bi bio u Realu. Mislim da će Real napraviti velike stvari, posebno nakon što Nuri sasvim ozdravi."


Tko je najviše utjecao na razvoj Ronalda?

"Ferguson i Scolari imaju važno mjesto. Ferguson me naučio disciplini, on je veliki trener. Scolari mi je usadio želju za pobjedama. Naučio sam se boriti do kraja, bez obzira na sve. A sad imam Mourinha. On je nešto posebno. Nevjerojatno je talentiran."

"Nemam granicu"

Prošle je sezone zabio 40 golova u prvenstvu. Gdje mu je granica?

"Nema granice. Na početku sezone nisam mislio da ću toliko zabiti, ali kako je vrijeme prolazilo dobro sam igrao. Naravno, na tom uspjehu trebam zahvaliti suigračima i stručnom stožeru."

Tajna Ronaldova uspjeha?

"Rad, rad i rad! Svaki dan učim nove stvari. U svakoj utakmici pokušavam nešto novo. Otud crpim svoju snagu. Želim napredovati i osvojiti još trofeja."

Pročitajte više