CRISTIANO RONALDO

Ronaldo postao najbogatiji nogometaš u povijesti. Nitko ovo nije uspio prije njega

Foto: Getty Images

CRISTIANO RONALDO prvi je nogometaš u povijesti koji je u karijeri zaradio više od milijardu dolara.

Forbes je objavio popis najbolje plaćenih celebrityja u 2019. godini. Ako gledamo samo sportaše, na vrhu je Roger Federer sa 106,3 milijuna dolara, malo iza njega je Ronaldo sa 105 milijuna, dok je njegov vječni rival Leo Messi treći sa 103 milijuna dolara.

Na prvome mjestu Forbesove liste najplaćeniji celebrityja je reality zvijezda i poduzetnica Kylie Jenner s nevjerojatnih 590 milijuna, a iza nje je glazbenik Kanye West sa 170 milijuna. Federer, Ronaldo i Messi naredali su se od trećeg do petog mjesta.

U Top 10 od sportaša su ušli još Neymar, koji je na šestome mjestu s 95,5 milijuna, te LeBron James, koji je deveti s 88,2 milijuna dolara.

S lanjskih 105 milijuna Ronaldo je probio granicu od milijardu dolara zarađenih u karijeri. Postao je prvi nogometaš kojem je to uspjelo i tek treći sportaš koji je toliko zaradio dok je još aktivan, nakon Tigera Woodsa 2009. i Floyda Mayweathera 2017. godine.

Top 5 najplaćenijih nogometaša, nakon Ronalda, Messija i Neymara, zatvaraju Mohamed Salah s 35,1 i Kylian Mbappe s 33,8 milijuna dolara zarade u 2019. godini.

Pročitajte više