CRISTIANO RONALDO

Ronaldo: Savjetujem sinu da se kupa u mrzloj vodi. Nervira me kad pije Coca-Colu

Foto: Getty Images/Gulilver Image

CRISTIANO Ronaldo je poznat kao veliki fanatik zdravih navika vezanih uz prehranu, vježbanje i oporavak. Zbog toga sjajno igra i s 35 godina, a tijelo mu izgleda kao u naponu snage. Svakodnevno savjetuje i svog sina koji igra nogomet.

Desetogodišnji sin ga nervira s čipsom i Coca-Colom, ali mu ne želi stvarati pritisak

Ronaldo ima desetogodišnjeg sina, Cristiana Juniora, koji igra nogomet u Juventusovoj akademiji. Na dodjeli Globe Soccer Award nagrada, Ronaldo je opisao kako želi sinu usaditi zdrave navike.

"Vidjet ćemo hoće li i moj sin postati veliki nogometaš", rekao je za portugalski medij A Bola. "Ponekad pije Coca-Colu i jede čips što me jako nervira i on to zna. Nekad mu kažem da nakon trčanja uskoči u mrzlu vodu kako bi se bolje oporavio. On kaže da mu je to prehladno. U redu je, ima tek deset godina", dodao je Ronaldo.

"Uvijek mu kažem da treba jako puno odricanja da bi se uspjelo, ali mu ne želim nametati pritisak da postane nogometaš. Iako bih to volio. Najvažnije je da bude najbolji u onome čime se bavi, nebitno radi li se o nogometu ili medicini", zaključio je.

Ne pije alkohol, jede šest puta dnevno i spava preko dana

Mnogi su se pitali koja je tajna Ronaldove dugovječnosti. S 35 godina izgleda i igra kao da mu je 20, a tajna leži u tome što mu je svaka minuta treninga, oporavka i prehrane pažljivo planirana i sprovedena u djelo.

Ronaldo jede šest do sedam obroka dnevno koji su bogati proteinima. Često jede piletinu i ribu, a izbjegava sve što sadrži masti, dok sol koristi u jako malim količinama.

Osim treninga u klubu, svakodnevno ide na dodatne treninge u bazenu ili teretani. Radi s pilates loptama, stalno ima masaže i koristi hidrokomore i ledene kupke za oporavak muskulature nakon velikog napora. Ne pije alkohol niti puši.

Naravno, posebno pazi i na san. Svaki dan ide spavati i budi se u isto vrijeme ako je to moguće te spava barem osam sati u komadu, uz jedan ili dva kratka sna tijekom dana.

Ove sezone je najbolji strijelac Serije A, s 12 golova u 10 nastupa.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više