Ronaldo u Španjolsku doveo trenera koji je njegov drugi klub uveo u prvu ligu

Foto: Profimedia

NAKON poraza od Real Madrida 6:0 Real Valladolid smijenio je trenera Juana Josea Roja Pachetu, a danas je kao njegovog nasljednika angažirao 39-godišnjeg Urugvajca Paula Pezzolana, kojem će to biti prvi trenerski posao u Europi, u kojoj je i kao igrač proveo samo jednu godinu.

Iako gotovo anoniman u europskom nogometu, Pezzolano je dobro poznat Valladolidovu vlasniku i predsjedniku Ronaldu, koji je ujedno i vlasnik brazilskog Cruzeira. Nakon što je za 70 milijuna dolara kupio klub u kojem je započeo seniorsku karijeru, Ronaldo je za trenera angažirao baš Pezzolana, koji ga je u prvoj sezoni vratio u brazilsku Serie A.

Sretan je i uzbuđen

Urugvajac je nakon toga podnio ostavku, ali s klubom se razišao u dobrim odnosima, što pokazuje i činjenica da ga je Ronaldo doveo i u svoj europski klub.

"Dolazim sretan i uzbuđen, želim naporno raditi i imam vrlo jasan cilj da zadržim povijesni klub kao što je Real Valladolid tamo gdje zaslužuje biti", napisao je Pezzolano na društvenim mrežama. Valladolid je 16. s 28 bodova, jednim više od Espanyola i Almerije koji su u zoni ispadanja.

Pezzolano je kao igrač bio ofenzivni veznjak koji je skoro cijelu igračku karijeru proveo u Urugvaju, Brazilu i Meksiku, osim 2009./10., kad je bio na ne osobito uspješnoj posudbi u Mallorci, te jedne u Kini. Slično je bilo i u trenerskoj, u kojoj je vodio urugvajske Torque i Liverpool Montevideo te meksičku Pachucu prije nego što ga je Ronaldo pozvao u Cruzeiro.
 

Pročitajte više