Rooney će biti trener igraču kojeg je Dinamo prodao za 8 milijuna eura?

Foto: Profimedia

WAYNE ROONEY (37) trebao bi postati novi trener engleskog drugoligaša Birmingham Cityja, objavio je Fabrizio Romano. Slavni engleski napadač u nedjelju je napustio DC United nakon što američki klub nije uspio uvesti u play-off MLS-a. Po svemu sudeći, neće dugo čekati na novi posao.

Rooney bi u Birminghamu trebao naslijediti Johna Eustacea (43), koji je sastav ostavio na šestom mjestu Championshipa s 18 bodova, 12 bodova iza vodećeg Leicestera. Sky Sports je također objavio kako Rooney pregovara s vodstvom Birminghama, koje je poručilo da želi izgraditi klupski "identitet i stil igre bez straha".

Rooney će biti trener Šunjiću?

Rooney je fantastičnu igračku karijeru proveo u Evertonu, Manchester Unitedu od 2004. do 2018., Derby Countyju i DC Unitedu. Kao trener vodio je upravo Derby i DC United.

Preuzme li Birmingham, bit će trener hrvatskog veznjaka i bivšeg igrača Dinama Ivana Šunjića (27), koji se ljetos vratio s posudbe u Herthi. Šunjić je ove sezone upisao 12 nastupa i dvije asistencije te je stalan član prve postave. Prema podacima Transfermarkta, Dinamo je Šunjića 2019. prodao za osam milijuna eura.

Pročitajte više