Roque Santa Cruz: Jabulani je dobar, a vuvuzele su lijepe i zanimljive



NAKON što su mnoge zvijezde Svjetskog prvenstva Jabulani loptu proglasile nedostojnom natjecanja, paragvajski napadač Roque Santa Cruz stao je u njenu obranu.

"Ne vidim ništa loše kod Jabulanija. Mislim da su se igrači navikli žaliti kad je u pitanju nova lopta. Željni su pažnje jer smatraju da su posebni", kritičan je Santa Cruz.

"U prošlosti smo imali puno lošije lopte, bile su suviše teške za razliku od Jabulanija koji visoko leti. Činjenica je da svi koristimo istu loptu i da nam je svima jednako pa se nema razloga žaliti."

Santa Cruz posvetio je i nekoliko riječi o često spominjanim vuvuzelama: "One su dio afričke kulture i tradicije. Mi kao stranci bi to trebali poštovati. Osobno mislim da su lijepe i zanimljive. Jest da je teško čuti jedan drugog na terenu, ali smatram da ih se ne smije zabraniti."

Na kraju se i našalio: "Volio bi ih čuti i na premijerligaškim stadionima no siguran sam da ih engleski savez ne bi dozvolio."

Paragvajce su jabulani i vuvuzele nosile protiv Talijana, ali na kraju nisu zadržali vodstvo. "Bilo bi jako lijepo da smo pobijedili Italiju, ali ispred nas su još dvije utakmice. Dobrom igrom kao protiv Talijana mislimo da smo vrlo blizu prolaska u drugi krug", zaključio je.

Pročitajte više