Rossi teško optužio Marqueza, svjetski prvak mu odgovorio: "Valentino zaboravlja da je i on imao 25 godina"

Foto: Epa

VELIKU nagradu Argentine obilježilo je divljanje na stazi aktualnog svjetskog prvaka Marca Marqueza (25), koji je nesmotrenom i iznimno opasnom vožnjom srušio legendu motosporta, 39-godišnjeg Talijana Valentina Rossija.
 
> MOGAO JE UBITI VELIKANA Evo zašto je Rossi poručio prljavcu "Bojim te se, uništavaš naš sport"
 

Nakon utrke, Marquez je došao je u Rossijev boks kako bi se ispričao, no od tamo je potjeran, a nitko iz Rossijeva tima ispriku Španjolca nije uvažio.
 
"Bolje mu je da mi ne prilazi. Da sam na njegovu mjestu, ne bi me ni pogledao u oči'', nakon utrke kazao je vidno uzrujani Rossi, pa je dodao:
 
"On je opasan. Strah me biti na stazi s njim. Naš sport nije kontaktni i to bi morao znati. Ipak, udario me između noge i motora i zbog toga sam pao. Bojim se voziti s njim, on uništava naš sport. Došao mi je pred kamerama reći da mu je žao, ali nije iskren. Poznajem ga i znam da će opet napraviti isto. Uvijek sam za natjecanje i nadmetanje, ali on od trke radi borbu za život. Što je najgore, ovo sam doživio od osobe zbog koje sam prije tri godine izgubio svjetski naslov. Marquez je opasan, nikada nije imao poštovanja prema protivnicima, pa samo danas se zalijetao u pet vozača. Problem s njim je što je recidivist i ovo će raditi uvijek i protiv bilo koga", jasan je bio Talijan.
 
Novinari su nakon toga došli do Španjolca kako bi čuli što on misli o tome što se dogodilo na stazi te da prokomentira oštre izjave Valentina Rossija. Jasno, Marquez je imao posve drugačije viđenje incidenta. Marc Márquez je priznao da nije odvozio idealnu utrku, ali je negirao optužbe Talijana da je namjerno izazvao sudar.
 
''Na stazi sam se osjećao dobro, a pogreška koju sam napravio bila je nenamjerna. Staza je bila osjetljiva, a naš dodir nije bio takvog intenziteta da je bilo tko trebao pasti. Naletio sam na lokvu vode na stazi, proklizao sam i dogodilo se to što se dogodilo. Odmah sam došao do njegova boxa, želio sam se ispričati, ali on je to odbio. Radije ne bih komentirao njegove izjave. Zaboravlja da je i on nekad imao 25 godina'', kazao je Španjolac.
 

Pročitajte više