"Rosso neće nositi zeleno!"

NAKON što je bivšem hrvatskom reprezentativcu Giovanniju Rossu istekao ugovor s Maccabijem iz Tel Aviva, Rosso je počeo pregovore s rivalskim klubom, Maccabijem Haifom, što je razljutilo izraelske navijače.

Rosso je prije dvije godine iz Haife prešao u redove ljutog rivala, Maccabi Tel Aviva, a mogućnost povratka u bivši klub razljutila je navijače Haife. Kad je momčad započela s predsezonskim pripremama na stadionu su ih dočekali bijesni navijači uzvikujući "Rosso je izdajica", a četvero mladih huligana čak je i na automobilu trenera Ronija Levyja sprejem ispisalo slogan "Rosso neće igrati za Haifu, Rosso neće nositi zeleno".

"Blizu sam potpisivanja jednogodišnjeg ugovora s Haifom, u kojoj sam planirao odigrati svoju posljednju sezonu, ali ako navijači nastave prosvjedovati protiv mene, ne namjeravam se vratiti u Izrael. Neću ići tamo gdje me ne žele", rekao je 34-godišnji Rosso svom prijatelju Nenadu Praliji, kad su se dva nogometaša srela u Splitu, pišu izraelski mediji.

Rossu su članovi obitelji i bliski prijatelji savjetovali da se ne vraća u Izrael, a njegov agent Milan Martinović potvrdio je kako je nekoliko klubova zainteresirano za Rossove usluge.

"Rosso i dalje razmišlja o povratku u Izrael. Mogao bi lako pronaći momčad u Hrvatskoj, ali čini mi se kako bi se mogao umiroviti", kaže Martinović.

Nenad Pralija, još jedan bivši igrač Haife, također smatra kako bi za Rossa bila pogreška vratiti se u Izrael. "Bolje mu je da se ne vraća. Ako mu navijači planiraju raditi poteškoće, onda ne bi ni trebao biti tamo. Rosso je igrač kojeg morate voljeti. Njegovo neigranje bit će velik gubitak za Haifu iduće sezone. Nema puno igrača s njegovim kvalitetama, kako nogometnim tako i ljudskim", podvukao je Pralija.

P.V.

Pročitajte više