Roversi nakon produžetaka i jedanaesteraca te Kalinog pogotka izbacili Chelsea iz Liga kupa!

NEVJEROJATNU nogometnu predstavu upriličili su u četvrtfinalu Liga kupa Blackburn i Chelsea. Nakon 120 minuta igre Roversi su srušili Bluese i uz pogodak Nikole Kalinića u regularnom dijelu plasirali se u polufinale nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca! Bila je to zaista infarktna predstava koju ćemo mi ipak ponajviše pamtiti po pogotku Nikole Kalinića.

Mogao je bivši Hajdukovac, doduše, isporučiti i drugi pogodak, ali udarac iz jedanaesterca bio je traljav, i Kale se lako mogao pretvoriti u tragičara susreta. Ta je uloga na kraju ipak pripala Kakuti, koji se također nije proslavio udarcem s bijele točke....

Kali je pripalo otvaranje susreta. Nakon lijepe akcije Roversa, u 10. minuti lopta došao je do lopte na pet metara od gola i nije mu bio problem matirati Hilarija. Drugi je to pogodak Kalinića za Roverse, prvi je zabio Peterborough Unitedu.

Nakon Kalinićevog prvog gola na utakmici, gosti su početkom drugog poluvremena napravili preokret. U 48. minuti je Drogba poravnao na 1:1, a samo četiri minute kasnije je Kalou postigao vodeći gol za Chelsea. Ipak, Emerton je sjajnim pogotkom iz velike daljine, iskosa s desne strane s više od 30 metara, uspio izjednačiti na 2:2, a u trećoj minuti sudačkog dodatka je Benedict McCarthy iz penala postavio 3:2. Kazneni udarac za Blackburn skrivio je Michael Ballack. Ipak, Chelsea se uspio opet vratiti, te je Paulo Ferreira u drugoj minuti dodatka u produžecima uhvatio zadnji vlak i postigao pogodak za 3-3. No, domaćini su bili bolje sreće u penalima. 

McCarthy puca visoko i neobranjivo za 1:0, potom Robinson brani udarac Ballacka, a Emerton dovodi Roverse do 2:0. Drogba smanjuje na 2:1, ali s lakoćom zabija i Grella. Malouda nije pogriješio, zabio je za 3:2, ali Kalinić očajno izvodi udarac s bijele točke, koji Hilario bez problema zaustavlja. Na 3:3 izjednačio je Žirkov, iako je Robinson pogodio stranu, ali Hoilett neobranjivim udarcem pod gredu vraća vodstvo na stranu Roversa! Kakuta je konačno zaključio ovaj nezaboravni susret; udarcem ravno u Robinsona lansirao je Blackburn u polufinale!




Sastavi:

Blackburn: Robinson, Salgado, Samba, Nelsen, Chimbonda, Emerton, N'Zonzi, Pedersen, McCarthy, Roberts, Kalinić

Chelsea: Hilario, Belletti, Ivanović, Paulo Ferreira, Zhirkov, Mikel, Ballack, Deco, Joe Cole, Kalou, Malouda

Pročitajte više