Rovinjski prvak poginuo u padu helikoptera

Foto: Getty Images / Guliver Image

HANNES ARCH poginuo je noćas u zrakoplovnoj nesreći u austrijskim Alpama, u pokrajini Carinthia. Austrijski 49-godišnji pilot i lanjski pobjednik Red Bull Air Race u Rovinju preminuo je od ozljeda u nesreći, dok je drugi putnik teže ozlijeđen i on je u bolnici Lienzu, u Tirolu.

Helikopter, u kojem se nalazio Arch, poletio je s aerodroma u Salzburgu tijekom noći, a nedugo nakon toga udario je u planinu. Akcija spašavanja trajala je tri sata, a sudjelovala su tri liječničke ekipe te 40 ljudi. 

Arch je lani pobijedio u Rovinju, gdje je osvojio navijače, fotografirao se, družio i komunicirao s njima, pa je njegovom pogibijom i sama Istra ostala šokirana. 

Zaljubljenik u letenje svojim vještinama u nebeskoj formuli jedan, gdje je u samom vrhu na ljestvici najboljih, je i lani u Rovinju osvojio srca mnogobrojne publike. U vrsarskoj zračnoj luci gdje mu je bio stacioniran i pripreman avion za rovinjsku nebesku utrku rado se je fotografirao s posjetiteljima, družio i komunicirao doslovce sa svima. Čuvši vijest o njegovoj pogibiji svi su u Istri koji su imali se prilike družiti s njim ostali su šokirani.

"Rovinj je prekrasan grad i volim ovdje letjeti. Tu su specifični uvjeti jer vjetar često mijenja smjer, pa moramo biti oprezni, ali je zbog toga naš sport i atraktivan. Uvijek volim dolaziti u Hrvatsku i znam da u Rovinju imam puno navijača", rekao je tijekom natjecanja prošle godine Arch.

Pročitajte više