lige petice

Roy Keane nakon najgoreg ulaza u sezonu Uniteda u zadnjih 48 godina: Šokiran sam

Foto: Guliver Image/Getty Images

OTKAKO je sir Alex Ferguson prije sedam godina napustio Old Trafford, Manchester United samo je blijeda sjena onoga što je bio pod velikim Škotom.

Iz sezone u sezonu kultni klub se urušava, luta se i glavinja, rezultati su sve lošiji, a navijači gube strpljenje. Puno je trenera prodefilirao Unitedom od 2013., ali nitko nije napravio ništa značajnije. Ole Gunnar Soskjaer je doveden kao legenda kluba da bi svojom karizmom uspio podići momčad iz ponora. Sad vidimo da mu nije uspjelo.

Nakon sinoćnjeg domaćeg poraza od Uniteda, prvog domaćeg nakon 2006., ova momčad Uniteda statistički je najgora još od 1972.

Kazalište snova, kako mu navijači tepaju, postao je pozornica za predstave iz noćne more za sve navijače Crvenih vragova. United je ove sezone na svom stadionu u Premiershipu odigrao četiri utakmice. Tri je izgubio: Crystal Palace (1:3), Tottenham (1:6) i Arsenal (0:1), dok je protiv londonskog Chelseaja remizirao bez golova.

Najgori ulaz u sezonu od 1972.

Manchester United je dakle bez pobjede u prve četiri prvenstvene utakmice sezone. To mu se posljednji put dogodilo davne 1972.

Tu sezonu završio je na 18. mjestu, a tada je prva engleska liga imala 22 člana.

Što se tiče ere Premiershipa, samo su dvije sezone kad je United izgubio više domaćih utakmica nego do sada. Bilo je 2001/02. i 2013/14. Ono što posebno boli sve navijače je činjenica da se momčad tim negativnim rekordima približila a da prvenstvo praktički nije ni počelo. Nakon 7. kola United je tek 15.

Jedan od onih koji je ogorčen zbivanjima na Old Traffordu je legendarni kapetan iz zlatne Fergusonove generacije Roy Keane. Irac je nakon poraza od Arsenala bio izrazito kritičan.

''Uvijek kad pričamo o Unitedu onda govorimo o karakteru momčadi. Ova momčad to nema. Nema igrača koji je karakter za United'', kazao je Keane pa je nastavio:

''Boljelo me kad sam gledao kako se igrači Arsenala šetaju po terenu, a da im nitko nije stao na put. Bilo im je lako. Uz nedostatak kvalitete kod Uniteda, nedostajalo je i želje.''

Keane šokiran Rashfordom

Nakon što je zabio hat-trick protiv Leipziga u Ligi prvaka, Marcus Rashford je totalno podbacio protiv Topnika.

"Pažljivo sam pratio Rashforda, kojeg svi hvale u posljednje vrijeme. Znam da je i dalje mlad dečko, ali protiv Arsenala njegov govor tijela je bio šokantan. Spuštao je ramena kad nije išlo po njegovom. U ovom klubu morate zapeti i onda kad ne ide sve onako kako ste zamislili. Tada gledate u vaše vođe što oni rade, ali tih momaka ovdje nema'', kazao je Keane pa je zaključio:

''Stvarno sam zabrinut zbog Uniteda. Zbog svega što se događali u klubu posljednjih godina – dolazak mladih igrača, smjene trenera, problema u upravi – mogli smo im progledati kroz prste, ali ono što gledam ove sezone je užasno. Klasični nedostatak kvalitete.''

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više