hrvatski kup

Rožman: Protiv Osijeka nema alibija, o plasmanu u finale odlučivat će sitni detalji

Screenshot: NK Rijeka TV

RIJEKA će u nedjelju na Rujevici ugostiti Osijek u polufinalu Hrvatskog nogometnog kupa. Utakmica je na rasporedu u 20.15. 

Dan ranije, u subotu u isto vrijeme, saznat će se prvi finalist Kupa iz dvoboja Slaven Belupa i Lokomotive koji će se odigrati u Koprivnici. Finale je na rasporedu 1. kolovoza u 20 sati u Šibeniku. 

Prva je to utakmica na Rujevici nakon duge stanke koja traje od ožujka. U proteklom međusobnom ogledu, odigranom 22. veljače, Rijeka je pobijedila Osijek 1:0. 

Rožman: Odlučit će sitni detalji, nema alibija u ovoj utakmici

Trener Riječana Simon Rožman najavio je nedjeljni okršaj pred praznim tribinama Rujevice.

"Moramo biti spremni za Osijek, tako se i ponašamo ovih dana. Sve ide po planu. Igrači su svjesni da nam je prva utakmica jako bitna. Mislim da smo spremni za post-korona eru. Dovoljno smo razgovarali o prilagodbama, za ovu utakmicu nema alibija. Treba odigrati na najbolji mogući način. U tom smjeru se i pripremamo", rekao je Rožman.

Prva utakmica bit će ključna - može puno donijeti, ali i puno odnijeti.

"Da, nije idealna utakmica, kako za nas, tako i za Osijek. Znamo protiv koga igramo. Osijek je jedna jako iskusna ekipa s odličnim pojedincima. S druge strane najveći fokus je na nama samima jer nemamo puno informacija o tome što je Osijek radio za vrijeme pauze. Nemamo snimke, nemamo ništa. Razmišljamo o sebi, kako biti bolji u svim fazama igre. Mislim da će sitni detalji odlučiti ovu utakmicu", dodao je slovenski stručnjak.

 

Domaći teren ovoga puta neće biti velika prednost jer nema publike.

"Slažem se. To je jedan veliki hendikep za nas, ali on spada u rubriku novih mjera koje treba poštivati. U posljednje vrijeme Rujevica je zaista bila mjesto odlične atmosfere, davala je igračima dodatni vjetar u leđa."

Kakvo je stanje u momčadi uoči nedjeljnog ogleda?

"Imamo manjih poteškoća, dva do tri igrača su granici. Propustili su tri treninga. Inače, svi su tu, spremni su i fokusirani. Mogu ih pohvaliti da maksimalno rade. Mi ćemo odabrati 11 onih za koje mislimo da će dati najviše, a normalno da će pomoći i svi igrači s klupe. Naravno, sada je moguće napraviti pet izmjena. Možda mi je samo žao onih koji će ostati na tribinama."

Lepinjica je karijerni konto otvorio baš protiv Osijeka na Rujevici, očekuje novi gol u nedjelju

Utakmicu protiv Osijeka najavio je mladi i daroviti veznjak Rijeke Ivan Lepinjica.

"Već smo bili u ovoj situaciji prošle godine, pa nam nije toliko strane. Imamo pozitivnu tremu, ali to je normalno. Svi jedva čekamo odigrati derbi. Spremni smo uzeti pobjedu. Trenirali smo dosta, radili smo pet tjedana priprema i mislim da smo svi jako spremni za derbi protiv Osijeka", istaknuo je pa dodao:

"Bit će nam jako teško protiv Osijeka, ipak su oni uvijek pri vrhu zadnjih godina. Moramo se boriti, svi dati 120 posto i očekujemo, naravno, pobjedu."

Lepinjica je prvijenac u karijeri dočekao upravo protiv Osijeka. 

"Da, nadam se novom golu protiv Osječana", zaključio je Lepinjica.

Halilović realan: Osijek se već godinama bori uz nas za drugo mjesto, bit će teško, ali idemo pobijediti

Tibor Halilović također je najavio nedjeljnu utakmicu protiv Osijeka.

"Očekivanja su jasna, vjerujemo u naš prolazak dalje. Dobro smo se pripremali. Bit će to teška utakmica i za njih i za nas. Prošlo je dva mjeseca, a nikad nismo imali ovakvu pauzu. Važna utakmica nam odmah dolazi prva", rekao je Halilović pa prokomentirao protivnika:

"Kvalitetna su ekipa, borili su se s nama i s Hajdukom za drugo mjesto prošle godine. Tako će vjerojatno biti i ove godine do samoga kraja. Na takav Osijek se treba i pripremiti. Igramo kod kuće, a iako bez navijača mislim da smo mi favoriti. Ako budemo raspoloženi, mislim da možemo proći dalje."

Pročitajte više