Makedonac mijenja Rubčića na klupi Bangladeša: "Bojao se igrati u Pakistanu, možda je zato otišao"

HRVATSKI trener Robert Rubčić više nije izbornik bangladeške reprezentacije. Iz tamošnjega su nogometnog saveza potvrdili da su raskinuli ugovor s 47-godišnjim Riječaninom.

Dogodilo se to samo dva tjedna uoči prve prepreke koja bangladeške reprezentativce očekuje u azijskim kvalifikacijama na putu do Svjetskog prvenstva 2014. godine u Brazilu. Igrat će bivša Rubčićeva reprezentacija 29. lipnja i trećeg srpnja dva izlučna dvoboja protiv Pakistana.

Do razlaza je došlo, kako tvrdi dužnosnik saveza Badal Roy, zbog kašnjenja plaće bivšem treneru NK Rijeke. Zbog dugovanja je Rubčić napustio Dhaku još drugog lipnja.

"Pripremili smo mu plaću, no on nam više nije odgovarao na pozive. Nismo uspjeli doći do njega čak niti posredstvom menadžera", kazao je Roy. Tamošnji mediji tvrde kako se hrvatski trener protivio igranju reprezentacije u Pakistanu nakon što je Fifa odbila zahtjev bangladeškog saveza da se obje utakmice kvalifikacija odigraju u Dhaki.

"To bi mogao biti jedan od razloga zbog čega je otišao i nikome se ne javlja", rekao je nedavno predsjednik tamošnjeg nogometnog saveza Kazi Salahuddin.

Bangladeš nije poslao niti jednu sportsku momčad u Pakistan još od 2009. kada su u Lahoru iz vatrenog oružja napadnuti reprezentativci Šri Lanke u kriketu.

U predstojećim dvobojima hrvatskog će stručnjaka zamijeniti Makedonac Đore Jovanovski, koji je potpisao jednogodišnji ugovor.

Ugovor o radnom odnosu jednakog trajanja Rubčić je potpisao u rujnu prošle godine.

Pročitajte više