Rudeš suce nazvao djeliteljima (ne)pravde: Zašto postoji VAR soba i VAR tehnologija?

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

NOGOMETAŠI Rudeša poraženi su jučer od Gorice 1:2 u prvoj utakmici 34. kola SuperSport HNL-a. Rudeš je poveo u 14. minuti golom Alekse Latkovića, a preokret je uslijedio u nastavku nakon što su golove za domaćina postigli Ante Matej Jurić u 60. minuti i Josip Mitrović devet minuta kasnije. Nakon utakmice je došlo do incidenta, a u kasni noćni sat Rudeš je priopćenjem istaknuo što misli o svemu.

U Rudešu su bili ogorčeni suđenjem Ivane Martinčić i njenih pomoćnika, a posebno ih je razljutila situacija iz sudačke nadoknade, kada je Alexander Munksgaard, prema procjeni sudaca, udarac Vinka Petkovića očistio s gol-linije. Igrači i klupa Rudeša smatrali su da je lopta prešla liniju te da je trebalo biti 2:2.

Šimunić vrijeđao Bela

Rudešov trener Davor Mladina nije dao izjavu za medije poslije utakmice, a u prigovorima je prednjačio predsjednik kluba Josip Šimunić. VAR sudac Dario Bel prijavio ga je u službenom zapisniku, u kojem stoji da je Šimunić vrijeđao Bela riječima: "Pička vam materina lopovska" i "Smeće lopovsko." Bel je dodao i da je Šimunić upirao prstom u njega te galamio: "Svi ste vi lopovi!"

Priopćenje Rudeša objavljeno na Facebook-profilu kluba prenosimo u cijelosti:

"Nažalost, po tko zna koji put svjedoci smo čudnih propusta djelitelja (ne)pravde na koje smo već u puno navrata skretali pozornost.

Rudeš: Tražimo od nadležnih reakciju

Iako današnja utakmica našoj momčadi nije bila rezultatski značajna, zbog objektivnog informiranja nogometne javnosti moramo uputiti otvoreno pitanje: zašto djelitelji (ne)pravde na današnjoj utakmici nisu imali potrebu putem VAR sobe provjeriti je li u sudačkoj nadoknadi postignut pogodak? Zašto uopće onda postoji VAR soba i VAR tehnologija?

Kako se ovakvi ili slični propusti ne bi ponovili, tražimo i očekujemo od nadležnih da se pravovremeno reagira suspendiranjem onih koji nisu dorasli biti častan djelitelj pravde, jer samo će se tako otkloniti sumnja da postoje eventualni namjerni propusti i pristranost pri donošenju odluka."

Pročitajte više