Rudeš tvrdio da je policija zabranila obilježja Dinama na Zapadu, stigao demantij

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

RUDEŠ i Dinamo će u nedjelju s početkom u 19:15 odigrati utakmicu 9. kola SuperSport HNL-a. Posljednja momčad prvenstvene ljestvice je u ponedjeljak, pozvavši se na naputak Policijske uprave Zagrebačke, objavila priopćenje prema kojemu navijači na domaću, zapadnu tribinu neće smjeti ući s obilježjima Dinama. Policijska uprava Zagrebačka demantira takve navode.

"Ponukani napisima o 'čudnoj odluci' NK Rudeša, kako se na zapadnu tribinu stadiona u Kranjčevićevoj, odnosno tzv. domaćoj tribini, na utakmicu protiv GNK Dinama neće moći doći s obilježjima gostujućeg kluba, moramo se ograditi i naglasiti kako to nije odluka kluba, već naputak Policijske uprave Zagrebačke.

Naravno, odluka PUZ-a sigurno je donesena iz sigurnosnih razloga te utemeljena na iskustvu djelatnika iste. Ovim putem, a s obzirom na to da je boja NK Rudeša plava, jasno stavljamo do znanja da protiv plavih majica, košulja i jakni nemamo ništa. Dapače, dobrodošla su na tzv. domaću tribinu", napisali su iz Rudeša.

Policija: Odluka je na organizatoru natjecanja

Policijska uprava Zagrebačka danas se oglasila priopćenjem u koje navodi da je "eventualno nedozvoljavanje unošenja navijačkih obilježja gostujućih navijača isključivo odluka organizatora sportskog natjecanja".

"Temeljem napisa u medijima i na društvenim mrežama da je policija, vezano za odigravanje nogometne utakmice SuperSport HNL-a između NK Rudeš i GNK Dinamo, zabranila unošenje navijačkih obilježja gostujućih navijača na zapadnu tribinu Nogometnog stadiona u Kranjčevićevoj ulici, s ciljem točnog informiranja koristimo priliku to demantirati.

Naime, ukoliko je donesena, radi se isključivo o odluci koja je u nadležnosti organizatora sportskog natjecanja, koju donosi u okviru svojih dužnosti temeljem procjene izbijanja nereda i nasilja na sportskom natjecanju i provedbi mjera radi njihovog sprječavanja i suzbijanja sukladno odredbama članka 5. stavka 1. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima (NN 117/03, 71/06, 43/09, 34/11. i 114/22).

Zaključno, u pogledu spomenute pa tako i svih ostalih utakmica SuperSport HNL lige, Policijska uprava zagrebačka nije izdavala naputke niti zabrane vezano za navedenu problematiku", navodi se u priopćenju PUZ-a.

Pročitajte više