Rudić: Kad sam sastavljao ovu momčad cilj mi je bio osvojiti medalju

HRVATSKOJ su u finalu Svjetskog prvenstva u Melbournu bili potrebni produžeci da svlada moćnu momčad Mađarske, ali to je slavlje poslije utakmice učinilo samo još slađim. Nije dugo trebalo da se igračima u bazenu pridruži i izbornik Rudić, ali tek nakon što je ispraznio džepove i njihov sadržaj povjerio jednom od sudaca.

"Kad sam sastavljao ovu momčad moj je cilj bio osvojiti medalju. Naravno da nikad ne želite predviđati koju medalju, ali medalju. Imamo izvrsnu momčad koja napreduje svakim danom i sve je bolja iz utakmice u utakmicu", govorio je nakon finala Svjetskog prvenstva hrvatski izbornik Ratko Rudić reporterima Associated Pressa.

Heroj utakmice je prema Associated Pressu Pavo Marković, koji je u produžetku zabio dva gola i odveo Hrvatsku do njenog prvog svjetskog zlata. U prvoj pobjedi Hrvatske nad Mađarima veliku je ulogu odigrao i konstantno sjajni Samir Barać, koji je zabio dva gola.

"Mađarski su igrači danas pobijedili sami sebe, nisu igrali dovoljno dobro. Svi znamo da su Mađari sposobni za puno više od ovog što su pokazali danas", rekao je presretni Barać nakon susreta.

Dodatno priznanje reprezentaciji Hrvatske stiglo je prilikom odabira najbolje momčadi prvenstva u koju je uvršten i naš Miho Bošković. Najboljim igračem cjelokupnog turnira ipak je proglašen Talijan Maurizio Felugo.

P.V.
Foto: AFP

Pročitajte više