Rukometaši Celja zakasnili na okršaj sa Zagrebom pa u posljednjim sekundama promašili pobjedu

Foto: Hina

RUKOMETAŠI PPD Zagreba odigrali su u 4. kolu regionalne SEHA lige u svojoj dvorani neodlučeno s Celje Pivovarnom Laško 25:25 (16:14).

Početak utakmice kasnio je 15 minuta jer je ekipa Celja zbog teške prometne nesreće koja se dogodila prije slovensko-hrvatske granice zakasnila u dvoranu. No, to nije omelo goste koji se kući vraćaju neporaženi.


U redovima hrvatskog prvaka najbolji su bili Mandalinić s pet i Kontrec s četiri pogotka, dok su Slovence predvodili Mačkovšek (5) i Marguč (4).

Heroj slovenske momčadi bio je Urban Lesjak koji je na golu skupio čak 16 obrana.

Trener Kasim Kamenica je u ovoj utakmici dao priliku igračima koji nisu dobili previše prilike proteklog tjedna. Zagreb je vodio veći dio utakmice, ali u drugom dijelu Slovenci su stigli do 22:23 prije nego što je Kamenica pozvao time-out. Lesjak je skinuo još jedan udarac Zagrepčana, a gosti stigli do prvog izjednačenja. Golman Celja upisao je zatim još dvije obrane, a u 53. minuti Celje prvi put dolazi do vodstva 24:23.



Mladi Hrstić i veteran Igor Vori vraćali su Zagreb u egal za konačnih 25:25. Zagreb je imao i napad za pobjedu, ali je Josip Valčić napravio probijanje i gosti su došli u poziciju da izbore veliku gostujuću pobjedu u Podsusedu. Trener Tamše pozvao je minutu predaha devet sekundi prije kraja utakmice, a u posljednjem napadu šut Jake Malusa uspio je obraniti Matevž Skok za konačnih 25:25.



Na ljestvici vodi Vardar s 9 bodova, a PPD Zagreb i Celje imaju po 7.

Rezultati by SofaScore

 

 

 

 

 

 

Pročitajte više