EUROPSKO PRVENSTVO

Rukometašice stigle u Herning. Kreće priprema za drugačiju utakmicu od svih ostalih

Foto: HRS

HRVATSKA ženska rukometna reprezentacija je danas doputovala iz Koldinga u Herning na završnicu Europskog prvenstva.

Svoj polufinalni susret hrvatske će rukometašice odigrati u petak od 18 sati protiv aktualnih europskih prvakinja Francuskinja.

Rukometašice su se smjestile u hotel i već krenule s pripremom za Francusku

“Vrlo kratko smo se veselili, preselili smo se jutros u Herning i krećemo s videoanalizom. Čekaju nas treninzi, testiranje i opet video. Osnovna stvar je psihologija, da shvatimo da smo napravili veliku stvar, ali i da ćemo ponovo dati sve od sebe i ponovno želimo učiniti Hrvatsku sretnom i ponosnom“, kazao je izbornik Nenad Šoštarić po dolasku u novi grad, a nakon njega riječ je dobila srednja vanjska Larissa Kalaus.

“Smjestile smo se u hotel, počinjemo s videima, a onda s koncentriranim treninzima za Francusku i njihov stil igre, dakle obranu i napad. Definitivno će to biti jedna drugačija utakmica za sve nas, ali očekujem jednaku borbu kao i do sada, pa dokle ide“, zaključila je Kalaus.

Podsjetimo, Hrvatska je u utorak u Koldingu svladala Njemačku rezultatom 23:20 i ostvarila povijesni prvi plasman u polufinale Eura. Hrvatska je na turniru pobjeđivala Mađarsku, Nizozemsku, Srbiju, Rumunjsku i spomenutu Njemačku, a gubila je samo od Norveške.

Pročitajte više