Rummenigge kritizirao suspenziju BiH, Sušić se nada kako će se sve riješiti do lipnja



SUSPENZIJA Nogometnog saveza BiH od strane UEFA-e i FIFA-e glavna je vijest u gotovo svim svjetskim medijima, a povodom iste oglasio se i predsjednik Europskog udruženja klubova (ECA) Karl-Heinz Rummenigge.

"Klubovi ni u kojem slučaju ne smiju postati žrtve političkih tema u Savezu. Posljedice suspenzije, koja nije rezultirala ponašanjem klubova, mogu za iste i njihove igrače biti jako štetne", rekao je Rummenigge.

U međuvremenu reprezentativci BiH te izbornik Safet Sušić nadaju se kako će se stvari ipak srediti do lipnja, kada se nastavljaju kvalifikacije za Europsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini,

"Dobio sam dosta informacija sa raznih strana da bi se stvari trebale srediti do lipnja i nadam se da će reprezentacija i klubovi moći igrati europska natjecanja jer se radi o nedužnim ljudima. Nemam drugog izbora već da nastavim sa svojim radom, ali nije lako. Stalno isključujem i uključujem telefon, jer ne znam što kazati ljudima", rekao je Sušić.

"Jednostavno, nisam pametan, nemam pravu informaciju i ne znam što će biti. Ipak, vjerujem da će UEFA i FIFA naći rješenje, jer je očito da ljudi koji su do sada vodili savez nisu mogli naći rješenje, niti su se potrudili da ga nađu", dodao je Sušić u razgovoru za Sportsport.ba.

Pročitajte više