NOGOMET

Rummenigge otkrio za kojim neostvarenim transferom u Bayern najviše žali

Foto: Matthias Balk/picture-alliance/dpa/AP Images/Guliver

KARL-HEINZ RUMMENIGGE, legenda Bayerna na terenu i u upravi, u ponedjeljak će dobiti nagradu za životno djelo u izboru talijanskog Tuttosporta, na ceremoniji dodjeljivanja nagrade Golden Boy za najveću mladu nogometnu zvijezdu, koja će pripasti Barceloninom Pedriju.

Tim je povodom Rummenigge dao opsežni intervju za Tuttosport u kojem je govorio o svojih gotovo pola stoljeća u bavarskom klubu, a između ostalog otkrio je i za čim najviše žali u menadžerskom dijelu karijere.

Pratili su Dybalu, ali previše je oscilirao

"Dok je Paulo Dybala igrao u Palermu, prije nego što će prijeći u Juventus, i mi smo ga dugo pratili. Zaista je impresivan talent, ali imao je puno uspona i padova", objasnio je Rummenigge zašto nije doveo Argentinca.

Deset godina igračke karijere, od 1974. do 1984., Rummenigge je proveo u Bayernu. Kad je prestao s igranjem, 1991. se vratio u Bayern kao jedan od dopredsjednika, a početkom 2002. dobio je puno aktivniju ulogu izvršnog predsjednika, odnosno prvog operativca kluba. Iz kluba je otišao ovog ljeta, a naslijedila ga je još jedna klupska legenda Oliver Kahn.

Chiellini može vršiti njegovu ulogu u Juventusu

Rekao je da od bivših nogometaša put najsličniji njegovom ima Edwin van der Sar, dugogodišnji golman, a sada izvršni direktor Ajaxa, za koji kaže da je sličan Bayernu u smislu pridržavanja budžeta. Od još aktivnih nogometaša u sličnoj ulozi vidi Giorgia Chiellinija u Juventusu.

Svojim najvećim postignućem smatra osvajanje Lige prvaka 2020. u pandemijskim uvjetima, odnosno cijeli završni turnir u Lisabonu na kojem je Bayern Barceloni zabio osam golova. Najboljim transferom, očekivano, smatra dovođenje Roberta Lewandowskog iz Borussije, i to bez odštete.

"On je garancija, baš kao i Neuer na golu. Njih su dvojica najzaslužniji za većinu Bayernovih uspjeha. Robert je poput Cristiana Ronalda, manijakalno se brine o tijelu. Kada je pravi šampion ozbiljan i živi za nogomet, može dugo igrati", rekao je Rummenigge.

Suze Roberta Lewandowskog

Objasnio je da mu prva asocijacija na Lewandowskog nije neki njegov gol, nego suze nakon osvajanja Lige prvaka u Lisabonu. Poljskom napadaču to je bio prvi takav trofej u karijeri. U München je stigao godinu nakon što je Bayern postao europski prvak 2013.

"Prišao sam mu i rekao mu: Roberte, vidiš da Ligu prvaka možeš osvojiti i s Bayernom. Odgovorio mi je da sad moramo osvojiti još trofeja. On je stroj za golove i vrlo iskren tip. Postali smo dobri prijatelji i uvijek sam mu ponavljao istu rečenicu: Roberte, nikada te neću prodati", ispričao je Rummenigge, koji nakon odlaska iz minhenskoga kluba radi u UEFA-i i komentira utakmice na televiziji.

Pročitajte više