Rumunjka: Rekli su mi da je bolje biti lijep i u Top 20 nego ružan i broj jedan

Foto: EPA

RUMUNJSKA tenisačica Sorana Cirstea je tijekom intervjua za podcast La Fileu izjavila da svjetski poznati brendovi više pažnje pridaju tenisačicama zbog njihove tjelesne građe nego zbog sportskih rezultata.

"Sjećam se kada sam potpisala ugovor s Adidasom. Sve vrijeme, a s obzirom na to da sam izgledala dobro kao sportašica, govorili su mi: 'Bolje je izgledati dobro i biti Top 20 nego ružan i biti broj jedan. Kada si u Top 20, primjećuju te svuda, tu si 24 sata, sedam dana tjedno, svakog tjedna, na svakom turniru.' Tu shvatite da imaju svoje kvote i da je sve tržište", rekla je iskusna 32-godišnjakinja i trenutno 38. igračica svijeta.

"Najbolje su plaćeni Amerikanci, Kinezi ili Japanci"

"Na primjer, najbolje plaćeni su Amerikanci, Kinezi ili Japanci. U Japanu je najbolje plaćena Osaka, ona je posljednjih godina najbolje plaćena sportašica u svim sportovima. To je tržište! Velika Britanija prodaje i Španjolska također prodaje. Istočna Europa se ne prodaje! Nije isto i mnogo ovisi o vama i vašoj osobnosti, kako inspirirate ljude i kako se predstavljate, to je također jako bitno", ispričala je Cristea.

Cristea je u dosadašnjoj karijeri osvojila dva turnira, a najbolje rangirana na WTA listi bila je 2013. godine kada je zauzimala 21. mjesto.

Pročitajte više