Runje konačno dočekao ovacije Maksimira

JOŠ OD vremena Dražena Ladića ne sjećamo se da nas je jedan vratar ovako spašavao, kao što je to protiv Bjelorusije učinio Vedran Runje.

Deseteročlanu Hrvatsku ostavio je u utrci za Rt Dobre nade. Obranio je gotovo nemoguće, tri zicera za redom.  Čisto je za Križancem, boksao kornere, ispriječio tijelo, čupao nogama i rukama. Zasluženo je u više navrata dobio iskrene ovacije tribina i nije krio koliko ga je to razveselilo.

"Za mene i moj stožer Runje nikako nije iznenađenje.", riječi su Slavena Bilića, o vrataru koji je nekako uvijek bio sinonim za zagarantirana tri pogotka u mreži.

"Vedran u reprezentaciji nije imao sreće. Niti u Izraelu, niti u BiH ili Ukrajini. A kriv je samo za prvi pogodak u Tel Avivu, gdj je došlo do nesporazuma sa Šimunićem. Runje je svjetska klasa vratara i oduševljava nas u stožeru kao i igrače. Nema golmana koji svaku utakmicu može tako braniti, ali Runje iza sebe ima deset godina sjajne karijere."

"U Belgiji je bio najbolji vratar lige, u Olympiqueu su ga navijači htjeli prije nego Bartheza, kupio ga je Bešiktaš, a sada je legenda Lensa. Gdje god da je branio, bio je među dva najbolja vratara lige", zaključio je izbornik i dodao da dobar golman nije samo onaj koji je popularan jer dolazi iz Hajduka ili Dinama...

Pročitajte više