FORMULA 1

Rus kojeg su izbacili iz Formule 1: FIA želi ruski novac, ali ne i ruske vozače

Foto: EPA

NIKITA Mazepin jedan je u nizu ruskih sportaša koje je vojna invazija njegove domovine na Ukrajinu koštala karijere ili zastoja u njoj. Haas je prije više od mjesec dana objavio da prekida partnerstvo sa svojim ruskim sponzorom Uralkalijem i raskida ugovor s Mazepinom. 

Sin ruskog milijardera i oligarha Dmitrija Mazepina u Formuli 1 počeo se natjecati prošle godine, a ni na jednoj utrci nije se uspio ugurati među osvajače bodova. Razočaran je što mora istupiti iz kruga elitnih vozača, a to je dao do znanja i u najnovijem intervjuu za CNN.

"Svi imaju pravo reći što misle o FIA-i kao o vrhovnom tijelu Formule 1. Isto to tijelo koje mi ne dozvoljava da se natječem dozvolilo je momčadima da imaju pravo zadržati novac koji im uplate sponzori bez da moraju ispuniti ugovor po kojem su taj novac dobile", rekao je Mazepin pa dodao:

"FIA i momčadi u Formuli 1 moraju preispitati vrijednosti po kojima posluju. Oni ne žele ruske vozače, ali žele ruski novac. Ovo što se trenutno događa u svijetu je užasno, jasno mi je to iako vidim samo djelić problema jer se trenutno nalazim u Moskvi."

Pročitajte više