Rusi bez panike čekaju Hrvatsku: U Rostovu se traži karta više

Foto: EPA

RUSKI mediji bez previše euforije pišu o gostovanju reprezentacije Hrvatske s kojom će u utorak u Rostovu igrati prijateljsku utakmicu. Ruske Novosti u tekstu kojim najavljuju susret s Hrvatskom niti riječi nisu napisali o kaotičnom stanju u Europi nakon terorističkih napada u Parizu niti su se osvrnuli na ISIL-ove prijetnje Rusiji kako će ''ruska krv teći kao ocean.''
 
Rusija je već ranije službeno objavila da podiže razinu sigurnosti za utakmicu, no istakla je kako su sigurnosne mjere za ovu utakmicu jednake kao i za svaku drugu.
 
Novosti pišu kako je stadion u Rostovu, kapaciteta 15 800 ljudi, rasprodan, a Ministarstvo unutrašnjih poslova najavilo je stroge sankcije prema švercerima koji će pokušavati preprodavati ulaznice.
 
U Rostovu su oduševljeni što imaju priliku ugostiti nacionalnu momčad, što će biti prvi put u povijesti da Rusija igra u tom gradu.
 
''Građani Rostova jedva čekaju vidjeti rusku reprezentaciju. Ovdje je reprezentacija svetinja i vidjet ćete kakva će biti atmosfera na stadionu. Nikad nismo ugostili reprezentaciju i uvjeren sam da će navijači toplo dočekati svoje idole. Reprezentacija Hrvatske ozbiljna je momčad i imamo sve preduvjete za jednu veliku utakmicu'', rekao je zamjenik predsjednika nogometnog kluba Rostov Aleksandar Šikunov.
 
Što se tiče nekih mjera sigurnosti izdana je obavijest kako će na dan utakmice, od 18 do 19 sati te od 20:30 do 21:30 privremeno biti zaustavljen promet oko samog stadiona.
 

Pročitajte više