Rusi izradili u zlatu nogu vratara Akinfejeva dok je branio penal

Foto: EPA, Hina

NAKON što je obranama u raspucavanju uveo Ruse u četvrtfinale SP-a, gdje ih u subotu čeka ogled s Hrvatskom, vratar ruske reprezentacije Igor Akinfejev u domovini doživljava niz počasti. Po njemu je ime dobio mladunac stepskog orla u moskovskom zoološkom vrtu te je izrađen posebni zlatnik s njegovim likom. 

Točnije, na zlatniku je njegova noga dok odbija loptu koju je u osmini finala s bijele točke uputio Španjolac Aspas. 

Na aversu je natpis "Akinfeevljeva noga - Moskva, 1.07.2018. Lužnjiki".

Na pozadinu su dizajneri tvrtke Art Grani ugravirali ključne podatke o utakmicama ruske reprezentacije na SP-u, kao i natpis "Rusija 2018. Svjetsko prvenstvo 1/8" i "Moskva 01.07.2018.".

Glavna ravnateljica moskovskog zooparka Svetlana Akulova izvijestila je o odluci o davanju imena mladuncu stepskoga orla u čast vratara i kapetana ruskog tima, a na portalu moskovskog gradonačelnika navedeno je da je taj predator, kao i Akinfeev, "obdaren oštrim vidom i munjevitim reakcijama".

Dodaje se da su upravo te osobine pomogle ruskom vrataru u njegovim bravurama tijekom izvođenja penala na utakmici sa Španjolskom.

"Dičimo se uspjesima naše nogometne reprezentacije koja je ushitila cijelu zemlju i ujedinila srca milijuna ljudi. Moskovski zoopark jednostavno nije mogao ostati po strani", izjavila je Akulova.


 

Pročitajte više