Rusi pronašli najslabiju hrvatsku kariku: "On je naša idealna prilika"

Foto: Vassil Donev/EPA

RUSIJA u subotu u Sočiju od 20 sati protiv Hrvatske lovi plasman u polufinale Svjetskog prvenstva, a ruski mediji danima prije utakmice detaljno analiziraju Dalićevu momčad.

Tako je novinar Sport Expressa čitateljima predstavio prednosti, ali i mane Hrvatske. 

"Hrvatska je u grupnoj fazi pobijedila Nigeriju, Argentinu i Island i pokazala najbolje organizirani nogomet na Svjetskom prvenstvu. Dansku je izbacila penalima i uz lošiju igru, ali to ne znači da je entuzijazam u hrvatskoj momčadi splasnuo", pišu Rusi.

Navode i da je momčad Zlatka Dalića uravnotežena, s nekoliko svjetskih igrača te bez očitih slabosti, ali da postoje neke mane.

"Obrana izgleda pouzdano, ali tu se može pronaći mana. Prije svega to se odnosi na Strinića koji u posljednje dvije sezone ima malo odigranih utakmica. On je nivo ispod svojih suigrača. On je idealna prilika za našeg Marija Fernandesa", stoji u tekstu Sport Expressa iako je Strinić u dosadašnjem dijelu prvenstva odigrao sjajno i pokazao da je bez razloga najosporavaniji hrvatski nogometaš.

Hrvatski problem bi, smatraju Rusi, mogao biti i Lovren.

"Lovren ima impresivne fizikalije, ali često se izgubi u prostoru. Kako to iskoristiti? Možda tako što bismo mogli zaigrati u paru sa snažnim Dzubom i brzonogim Smolovom."

Kako zatvoriti hrvatski napad?

"U tom dijelu igre je Hrvatska predvidljiva. Potrebno je samo zatvoriti prodore Rebića i Perišića s krila i neutralizirati Modrića u srcu terena." 

Pročitajte više