KVALIFIKACIJE ZA SVJETSKO PRVENSTVO

RUSIJA - SLOVENIJA 2:1 Rusi jure prema Svjetskom prvenstvu, Džjuba je junak

Foto: Evgenia Novozhenina/Reuters

NAKON što su u srijedu slavili na gostovanju protiv Malte 3:1, nogometaši ruske reprezentacije danas su upisali i drugu pobjedu na startu kvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvo 2022. Rusi su svladali Sloveniju 2:1 u susretu 2. kola kvalifikacijske skupine H u kojoj se natječe i Hrvatska.

Junak ruske pobjede bio je kapetan Artem Džjuba koji je postigao oba pogotka za reprezentaciju lidera ljestvice. Prvo je u 26. minuti iskoristio gužvu u šesnaestercu momčadi Matjaža Keka i poentirao desnom nogom u donji desni kut Jana Oblaka, a potom na isto mjesto smjestio i drugu loptu devet minuta kasnije. Golu je prethodilo odbijanje lopte od grede, nakon što je Golovin uzdrmao okvir udarcem s nekih 18 metara.

Sadržajno prvo poluvrijeme donijelo je treći pogodak u mreži domaćina, i to samo minutu nakon što je Džjuba povisio na 2:0. Nakon Oblakovog ispucavanja lopta je stigla do Mihe Zajca koji ju je odmah proslijedio iznad dvojice igrača ruske obrane prema natrčalom Josipu Iličiću. Slovenski napadač je lijevom nogom uputio udarac iz trka dva-tri metra izvan kaznenog prostora i pogodio u donji lijevi kut gola ruske momčadi.

Rezultat se do kraja susreta nije mijenjao.

Rusija nakon dva odigrana kola ima maksimalnih šest bodova i razliku pogodaka 5:2, čime predvodi skupinu H. Slovenija je nakon pobjede 1:0 protiv Hrvatske sad upisala prvi poraz u kvalifikacijama.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više