Ruski hakeri izbacili nova imena: Među dopingiranima hrvatski srebrni vaterpolist i srpska košarkaška zvijezda?

Foto: Guliver Image/Getty Images

RUSKI hakeri iz dana u dan objavljuju imena sportaša kojima je bilo dopušteno koristiti zabranjena sredstva, a podaci su procurili nakon što je otkriveno da su iz WADA-ine baze ukradeni liječnički kartoni poznatih sportaša. 
 
Na popisu je 30-ak sportaša, među kojima i ime Rafaela Nadala, kao i sestara Williams, ali i britanskog atletičara Moa Faraha te biciklista Bradleya Wigginsa i Chrisa Froomea te niza drugih olimpijaca. 
 
Međutim, lista sportaša koje su ruski hakeri pronašli, a kojima je WADA navodno dopustila koristiti doping, sve je veća, a među njima je i srebrni hrvatski vaterpolist iz Rija Ivan Krapić.
 
Za  Krapića navodi se da je uz dozvolu Svjetske antidopinške agencije (WADA) u ožujku ove godine dva puta koristio kortikosteroid deksametazon.
 
Krapić je ovoga ljeta napustio Primorje te potpisao za napuljsku Acquachiaru. S hrvatskom vaterpolo reprezentacijom u Riju je osvojio srebrnu medalju.
 
Na popisu koji je danas objavljen ukupno je 41 sportaša iz 13 zemalja, a među njima je i dvoje Srba - kapetan košarkaške reprezentacije Miloš Teodosić i odbojkašica Silvija Popvić.
 
Kako se navodi, Teodosiću je odobrena upotreba deksametazona u trajanju od četiri dana – počevši od 14. siječnja – uz dnevnu dozu od osam miligrama.
 
"U pitanju je deksametazon, koji sam na preporuku liječnika CSKA uzimao u siječnju da bih prebrodio ozljedu  vrata, koje vjerujem da se sjećate jer sam u tom periodu nosio ovratnik.
Naravno, prije toga su pribavljene sve potrebne dozvole i nisam radio ništa na svoju ruku", rekao je Teodosić za Mondo, a onda je dodao:
 
"Uostalom, za moje asistencije ne treba doping, takav sam rođen".
 
 
 

Pročitajte više