S Dinamom je osvojio tri naslova. Ima 28 godina i u BiH će igrati besplatno

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

ARMIN HODŽIĆ (28) novi je igrač Željezničara, objavio je bosanskohercegovački prvoligaš. "Bivši reprezentativac BiH, Željino dijete, osvajač Premijer lige BiH s našim klubom i trostruki osvajač Prve HNL, Armin Hodžić, novi je nogometaš Željezničara. Dvadesetosmogodišnji napadač potpisao je ugovor do kraja sezone uz opciju produljenja na dulji period", objavio je Željezničar.

"Rukovodstvo FK Željezničar iskazuje zahvalnost Arminu Hodžiću na maksimalnoj korektnosti tijekom pregovora u kojima nije inzistirao na financijskom aspektu ugovora, već načinu na koji može pomoći klubu u ostvarivanju zacrtanih ciljeva", zaključuje Željezničar.

V.d. sportskog direktora Željezničara Samir Bekrić na konferenciji za medije rekao je kako će Hodžić igrati besplatno. "Financijski uvjeti ga nisu zanimali, dečko nije želio imati primanja, već želi pomoći ekipi da ostvari ciljeve.

Svi znamo njegove kvalitete. Pomoći ćemo mu da ponovno bude A reprezentativac. Želimo mu dobrodošlicu, imat će svu moguću podršku. Ovo je iznenađenje za naše navijače i svima nama želim puno sreće u nastavku prvenstva", rekao je Bekrić.

Dvaput bio najbolji strijelac Dinama

Hodžić je od ljeta bio bez posla nakon što mu je završio ugovor s mađarskim Fehervarom. U taj klub je prije pet godina prešao iz Dinama, a u Zagreb je došao u ljeto 2014. kao 19-godišnjak i slobodan igrač. Dijete Željezničara i napadač koji je juniorski staž odradio u Liverpoolu u Dinamu je ostao četiri godine, tijekom kojih je sa 111 nastupa i 51 golom pridonio osvajanju po tri naslova i kupa.

Hodžića, koji zbog teške ozljede tijekom gaže u Dinamu nije igrao osam mjeseci, pamti se po tome što je u dvije sezone bio najbolji strijelac kluba te po fenomenalnom golu škaricama protiv zaprešićkog Intera. U ljeto 2018. otišao je iz Dinama jer su Gavranović i Mario Budimir sjajno igrali i zabijali, a u klub je došao i Petković pa je Hodžić od prvog postao tek četvrti napadač.

Bosanski golgeter se s obzirom na to sjajno prodao. U mađarskog prvaka Videoton otišao je uz odštetu od 2.2 milijuna eura. Ondje je u 84 utakmice postigao 22 gola, a tijekom sezone posudbe u Kasimpaši postigao je sedam golova u 23 nastupa za turski klub. Sada je nakon duge pauze našao klub.

Pročitajte više