Osvajao je medalje za Hrvatsku, a sada je u zatvoru zbog nereda na Euru

Foto: Getty Images/Guliver Image, Screenshot

MNOGI su ostali u šoku kada se doznalo da je među uhićenim izgrednicima iz Francuske  i jedan profesionalni vaterpolistu koji i sam zna što znači igrati za Hrvatsku i osvajati medalje pod njenom zastavom.

> Pritvorenom navijaču u Šibeniku jamčevina od čak 100 tisuća kuna! "Samo je branio mladića kojeg su cipelarili"

> U zatvoru završila petorica Bakljaša iz Saint-Etiennea, najmlađi ima 19 godina

> Među uhićenim izgrednicima vrhunski sportaš i prvak svijeta, najmlađi ima 19 godina

> U Splitu i Šibeniku uhićeni bakljaši osumnjičeni za prekid! "Potaknuti mržnjom, naštetili su ugledu Hrvatske"

 
25-godišnji Jerko Marinić Kragić ovog je tjedna uhićen s još četvoricom navodnih izgrednika u Splitu gdje se nalazi u pritvoru zbog navijačkih izgreda u Saint Etienneu na utakmici Hrvatska - Češka.

Veliki navijač Hajduka igra vaterpolo za talijanski Posillipo, pa su vijest o njegovom uhićenju prenijeli i talijanski portali.

U Italiju je stigao iz splitskog Mornara, u čijoj je prvoj momčadi zaigrao već sa 16 godina. Igrao je za sve mlade selekcije hrvatske reprezentacije, a kao junior osvojio je europsku broncu 2009. i svjetsko zlato 2010. godine. Bio je i na širem popisu A reprezentacije te igrao prijateljske utakmice. U sportskoj karijeri, a ni izvan nje, nije imao incidenata ni problema za zakonom. Prije tri godine bio je i model u kampanji jedne domaće tvornice rublja zajedno s poznatom hrvatskom košarkašicom Antonijom Mišurom.

Pred sucem je Kragić negirao da je počinio djelo. Kaže da se profesionalno bavi sportom i navija za Hajduka, ali da nije pripadnik Torcide i da nema ništa protiv HNS-a. Tvrdi da se branio od napada. Ima status vrhunskog sportaša jer je bio juniorski prvak svijeta u vaterpolu. Kazao je kako je njemu svaki navijački nered odiozan.

Pročitajte više