lige petice

S Messijem igrao finale SP-a, nastupao za Real i nestao. Obogatio se preko noći

Foto: Guliver/AP Photo/Fernando Bustamante

SJEĆATE li se Ezequiela Garaya? Ovaj argentinski stoper imao je impresivnu karijeru. Bio je član reprezentacije Argentine koja je 2014 osvojila svjetsko srebro, a nastupao je za velikane kao što su Real Madrid, Benfica i Valencia.

Upravo je Valencia bila zadnji njegov klub. U srpnju ove godine 34-godišnji nogometaš objavio je povlačenje iz nogometa jer zbog ozljede kuka nije uopće igrao niti je imao ponuda da nastavi karijeru.

Dva mjeseca nakon što se oprostio od nogometa, Argentinac je sve iznenadio poslovnim projektom sasvim udaljenim od nogometa. Garay i supruga su pokrenuli biznis s nekretninama. Počeo je s izgradnjom luksuznog naselja u blizini Valencije, a već je zaradio oko 7.5 milijuna eura. Prodao je više od 15 stanova čija je pojedinačna vrijednost pola milijuna eura.

“Predstavljam svoju novu pozornicu. Sjajan projekt na kojem radim dvije godine s velikim entuzijazmom. Svi imamo snove u životu, a ja sam imao jedan za koji danas mogu reći da se ostvario: Gargor Luxury State“, napisao je Ezequiel na svojim društvenim mrežama.

Njegova supruga Tamara Gorro napisala je:

"Još jednom čestitam ti na ovom novom putovanju na kojem si dugo radio i o čemu si sanjao. Zaslužio si to svojim trudom i žrtvom kroz cijeli život. Ponosni smo na tebe i volimo te.’’

Ezequiel Garay započeo je karijeru u Newell's Old Boysu, a završio je odigravši svoju posljednju utakmicu u veljači 2020. godine za Valenciju. Više od godinu dana nije igrao, a onda je najavio mirovinu.

U Europu je stigao 2006. godine, kad je prešao Racing Santander. Dvije godine kasnije kupio ga je Real Madrid, i to za 10 milijuna eura. U Madridu se zadržao tri godine i odigrao je 25 utakmica.

Nastupao je još za Benficu i Zenit, a 2016. Valencia je Rusima za njega platila čak 24 milijuna eura.

Pročitajte više