S najjačeg judo turnira u svijetu Matić se vraća s broncom. Krišto srebrna

Foto: Gabi JUAN (EJU)

Na najjačem judo turniru u svijetu, onom u Parizu, Katarina Krišto (JK „Dalmacijacement“ – Kaštel Sućurac) osvojila je srebro, a Barbara Matić (JK „Pujanke“ – Split) broncu.

Krišto se u finalu kategorije do 63 kg susrela s aktualnom olimpijskom i svjetskom prvakinjom, Francuskinjom Clarisse Agbennou, i nakon velike borbe morala je priznati poraz.

"Napokon sam na nivou kojeg želim"

[IJF GRAND SLAM PARIS 🇫🇷 2024] 🥈 Katarina KRIŠTO 🇭🇷 -63kg 📸 Photo: Gabi JUAN (EJU) . . #CroJudo #Judo #JudoParis #CroatiaFullOfLife

Objavljuje Cro JudoSubota, 3. veljače 2024.

„Sretna sam što je medalja tu. Da mi je netko rekao jučer da ću biti u finalu, da ću biti druga, potpisala bih, ali evo, uvijek je malo kiselo kada izgubiš u finalu. Sve skupa zadovoljna sam, imala sam jako težak period, ozljede, obaveze na fakultetu. Napokon sam se vratila na nekakav nivo na kojem želim biti. Ovo je bilo jedno iskustvo koje se nadam da će mi pomoći da dođem do Pariza ovo ljeto, do olimpijskih igara i, daj Bože, do boljeg rezultata ovdje za pola godine“, kazala je Krišto.

"Naravno, sve te njene medalje iza nje i cijelo to njeno iskustvo, deset godina starija od mene, znala sam da će biti težak zadatak. Dala sam svojih 300 posto danas od sebe. Mi se viđamo stalno po pripremama i uvijek smo tu negdje li-la, ja nju, ona mene, jedva se natežemo. Danas je ona to malo pametnije odradila, bila je malo iskusnija, pustila je da se izmorim, mene je danas malo želja odvukla. Prevagnulo je na njenu stranu ovaj put, ali ja se nadam, ponavljam, za pola godine, nadam se da neće na njenu stranu prevagnuti", zaključila je Krišto, koja je na putu do finala upisala četiri pobjede.

Matić osvojila broncu

[IJF GRAND SLAM PARIS 🇫🇷 2024] 🥉 Barbara MATIĆ 🇭🇷 -70kg 📸 Photo: Gabi JUAN (EJU) . . #CroJudo #Judo #JudoParis #CroatiaFullOfLife

Objavljuje Cro JudoSubota, 3. veljače 2024.

Dvostruka svjetska prvakinja, Barbara Matić, sjajno se vratila nakon poraza u polufinalu te je slavila u borbi za broncu do 70 kg protiv Njemice Giovanne Scoccimarro.

"Mogu reći da sam zadovoljna unatoč porazu u polufinalu, ali medalja je medalja. Dva turnira zaredom, vikend za vikend, super sam se osjećala. Mogu reći sada na kraju da sam zadovoljna. Iskreno, nakon polufinala bilo mi je malo teško, mislim da je bila greška suca. Kako smo bili van tatamija, ona me uhvatila u zahvat, ja sam uhvatila nogu i sudac nas je u tom trenu trebao vratiti na sredinu borilišta, ali nije. Međutim, sudac je tu grešku previdio, ne znam kako da kažem, ponovno je izvukla nogu i otišlo je sve na njenu stranu. Mislim da se stvarno super borila, čak i da sam kontrolirala situaciju, radi toga mi je žao", kazala je Matić, koja je u polufinalu izgubila od Njemice Miriam Butkereit.

"Srebro zlatnog sjaja"

Matić je komentirala i srebro Katarine Krišto.

"Mogu reći da je ovo srebro zlatnog sjaja. Iskreno, baš mi je drago, odlično se borila. Pokazala je u finalu što zapravo može protiv Clarisse; svi znamo tko je ona, što je ona i koliko medalja ima. Tako da prikazati ovakvu borbu, svaka čast", dodala je za kraj Matić.

Sutra na tatami izlazi Ivana Šutalo. Zlatko Kumrić povukao se s turnira zbog manje ozljede.

Pročitajte više