Sacchi: Modrić je fantastičan, ali mogao bi imati manje energije nego prije

Foto: EPA

ARRIGO SACCHI (77) pisao je za La Gazzettu Dello Sport o polufinalnom dvoboju Lige prvaka između Real Madrida i Manchester Cityja. "Bit će uživancija gledati, ali nemoguće je pogoditi rezultat. Bit će neizvjesno. Za Ancelottija i Guardiolu, moje dobre prijatelje, ovo će biti uzvrat nakon prošle sezone", napisao je Sacchi.

Podsjetimo, Real je prošle godine u polufinalu Lige prvaka izbacio City s ukupnih 6:5, a zatim pobjedom 1:0 protiv Liverpoola osvojio natjecanje. "Real ima Ligu prvaka u svojem DNA te je upravo osvojio španjolski Kup kralja. No ne smije se zaboraviti da su Toni Kroos, Luka Modrić i Karim Benzema godinu dana stariji. Fantastični su šampioni, ali mogli bi imati manje energije nego prošle sezone", dodao je Sacchi.

"Manchester City je sada drugačija momčad. Napadaju prostor, kreću se bez lopte i više pritišću iako nisu na razini Liverpoola otprije nekoliko godina. A tu je i Erling Haaland, koji ne prestaje zabijati, stoga se Real zajednički mora braniti i biti spreman za kontranapade", smatra Sacchi.

Sacchi je jedan od najvećih trenera ikad

"Ancelotti ima veliko iskustvo i stavlja ga na raspolaganje igračima. Jako je pametan i pokazuje autoritet. Smireni je vođa, ulijeva samopouzdanje i svi ga vole. Sigurno postoji razlog zašto nikad nisam čuo da o njemu loše govore, zar ne?

Guardiola ima drugačiji pristup i mentalitet, iznova se pokušava poboljšati. Traži savršenstvo, kao što je radio u Barceloni. To sada čini u Manchester Cityju", analizira Sacchi. On je jedan od najboljih trenera u povijesti nogometa.

Među ostalim, bio je trener Milana od 1987. do 1991. godine i ta se momčad smatra jednom od najboljih ikad. S njom je bio talijanski prvak i dvaput europski te je osvojio UEFA-in i talijanski superkup. S Italijom je igrao finale Svjetskog prvenstva.

Pročitajte više