Sada je službeno: Najveći transfer u povijesti nogometa, Ronaldo u Realu za 94 milijuna eura!

MANCHESTER UNITED je potvrdio da je primio rekordnu ponudu Reala iz Madrida za Cristiana Ronalda nakon što je Portugalac sam zatražio da napusti klub. Ovaj transfer više ne spada u sferu mogućeg, on je sada realnost. Ponajbolji igrač sadašnjice gotovo će sigurno preći u redove kraljevskog kluba za nevjerojatnih 94 milijuna eura. Predstoji samo još potpis ugovora.

> Potvrde još nema, ali španjolski mediji tvrde: CR7 u Realu za 96 milijuna eura

> Perez za dva pojačanja "spizdio" gotovo 160 milijuna eura: Što slijedi?

> Realov putujući cirkus: Galacticosi tijekom ljeta u Dublinu, Torontu, Washingtonu...

"Klub je primio najveću ponudu u povijesti za našeg igrača Cristiana Ronalda koja iznosi 94 milijuna eura od strane Real Madrida. Na zahtjev Cristiana, koji je još jednom izrazio želju za odlaskom iz kluba i nakon dogovora s predstavnicima igrača, United je dao dozvolu Realu da se dogovori s Ronaldom. Sve bi trebalo biti skončano do 30. ovog mjeseca. Do sljedeće informacije Manchester neće komentirati ovaj transfer", stoji na službenim stranicama kluba.

Prema pisanju lista La Razon Ronaldo će potpisati šestogodišnji ugovor, tijekom kojeg bi svake sezone trebao inkasirati oko 9.5 milijuna eura. U dogovoru su i prava na Portugalčev brand, odnosno njegovo ime. CR7 bi trebao kraljevskom klubu prepustiti 40 posto dobiti stečenih na račun njega. 

The Sun piše da će Manchester United 24-godišnjeg Portugalca pustiti za pet milijuna funti više, odnosno 85 milijuna funti odštete. Također navode da će Alex Ferguson još jednom porazgovarati oči u oči sa svojim napadačem i probati ga uvjeriti u ostanak. Ipak, ovaj put, za razliku od prošlog ljeta, kada je za njim putovao u Portugal kako bi ga namolio za ostanak, Škot se neće jednako truditi.

M.P.
Foto: Montaža

Pročitajte više