Safina nakon šokantnog ispadanja u Roland Garrosu: Progutat ću ovo i nastaviti dalje

ČAK 17 dvostrukih pogrešaka na servisu imala je Dinara Safina, deveta nositeljica Roland Garrosa. Finalistica zemljanog Grand Slam turnira posljednjih dviju godina oprostila se od ovogodišnjeg izdanja u prvome kolu.

Bolja od nekad vodeće igračice WTA poretka u utorak s 3:6, 6:4, 7:5 je bila japanska 39-godišnja veteranka Kimiko Date Krumm. I to unatoč bolovima u zglobu ruke zbog kojih je predala meč u Estorilu i bila primorana povući se s turnira u Varšavi.

Nadoknadila je Date Krumm 4:2 u drugom i 4:1 u trećem setu i gurnula Safinu još dalje od vrha ljestvice. Veliki gubitak bodova koje brani mogao bi je smjestiti oko 20. mjesta na sljedećem izdanju WTA poretka.

"Dominirala sam prvim setom, u drugom imala break, a u trećem i dva. Trebalo je sve biti gotovo u dva seta, ali ona je zaigrala agresivno i to je to. Počela sam gledati njenu i prestala razmišljati o svojoj igri. Izgubila sam se."

"Nemam se namjere predati. Progutat ću ovo i nastaviti dalje. To je život. Nakon kiše uvijek dođe sunce", hrabrila se nakon poraza ruska tenisačica.

Date Krumm je druga najstarija pobjednica meča na Roland Garrosu u Open eri. Safinu je pobijedila s 39 godina, sedam mjeseci i 26 dana, a tako postala i najstarija igračica koja je na WTA Touru svladala suparnicu iz kruga deset najboljih. Prijašnji rekord bio je u vlasništvu Billie Jean King (39 godina, šest mjeseci, 29 dana).

"Bila sam jako sretna što igram na terenu Suzanne Lenglen za kojeg me vežu sjajne uspomene. Tu sam 1995. godine svladala Ivu Majoli, a potom izborila polufinale protiv Arantxe Sanchez-Vicario na Philippe Chatieru.

"Ne volim baš crvenu zemlju, no ova pobjeda protiv Safine i to mijenja. Čak i da nisam pobijedila bila bih sretna samo činjenicom da sam igrala protiv Dinare na Suzanne Lenglenu", kazala je skromna Japanka, osvajačica osam WTA titula i bivša polufinalistica Australian Opena, Wimbledona i Roland Garrosa.

Pročitajte više