Sagadinova paljba po sucima: Cibona ima pomoć kakvu dugo nisam vidio!

PONOVO je zaiskrilo između Zmage Sagadina i Velimira Perasovića. Nakon utakmice Cibone i Zadra te sasvim zaslužene pobjede Vukova, trener gostujuće momčadi je napao suce zbog, kako on kaže, neujednačenog kriterija.

"Čestitam Ciboni na pobjedi, ali im nije trebala ovakva pomoć sudaca. Ovdje su odlučuje o prvaku i zaslužujemo objektivno suđenje. Ovakvo nešto dugo nisam vidio. Nama je u prvom dijelu bilo dosuđeno 14 faula, a Ciboni 7. Andrić napravi nesportsku, a sudac ne svira ni prekršaj. Nadam se da će suci ubuduće imati do u faul izjednačen kriterij", počeo je Sagadin svoj show.

Peras, dakako nije mogao trpjeti ovakve izjave trenera Zadra pa mu je odah uzvratio.

"Kad jedna momčad u prvom poluvremenu napravi prednost od 25 koševa, nema se smisla žaliti na suđenje jer te priče ne drže vodu. Znamo na kakvo je suđenje navikao Zadar u Višnjiku, sudi mu se 5 od 25 faula i naravno da se ne snalaze kad se igra normalno. Kod kuće obranu igraju rukama, a ne sude im se fauli. Ne dopuštam da nikome da blati našu pobjedu, a priče o suđenju su sasvim neobjektivne", uzvratio je Peras.

Sagadin nije ostao dužan na Perasovićevu konstataciju.

"Ja ne dopuštam da me se vrijeđa, jer Zmago Sagadin ne uči svoje igrače da igraju rukama. Kad bih moj igrač tako igrao, potjerao bih ga. Cibona je bila bolja, zasluženo je pobijedila, mi smo imali puno pogrešaka i igrali slabije, ali Ciboni ne treba pomoć", rekao je Sagadin i dodao kako i u Zadru suci imaju kriterij kao danas.

Zadar s Rančićem u drugom poluvremenu igrao puno bolje, a Sagadin ga je u prvom dijelu samo šest minuta stavio u igru: "Rančić nije u dobrom zdravstvenom stanju. On je normalan igrač u našoj rotaciji i dao je danas svoje, posebno u drugom dijelu."

Perasović je dodao još par riječi za kraj.

"Imamo velikih problema s povredama, igramo sa sedam igrača. Zadnje četiri minute smo pali i to je nedopustivo, ali sve je već bilo riješeno i bilo je važno slaviti."

M.Pa.
Foto: Jure Mišković (Cropix)

Pročitajte više