Šah - Poraz Ognjena Jovanovića

U šestom kolu tradicionalnog međunarodnog šahovskog velemajstorskog turnira "Salona 2005", što se igra u Solinu u Domu kralja Zvonimira, riječki internacionalac Ognjen Jovanić pretrpio je drugi poraz.

Izgubio je od Talijana Michele Godene i time znatno pokvario izglede na visoku velemajstorsku normu. Bojan Kurajica je mirno remizirao s Emirom Dizdarevićem i zajedno s Godenom prešao u vodstvo. Veliki korak prema vrhu napravili su Vlado i Blažimir Kovačević. Vlado je nakon fine pozicijske igre svladao Alojzija Jankovića, a Blažimir je sjajnom strategijom u završnici nanio prvi poraz Ruskinji Katarini Kovaljevskoj. Dražen Čvorović nije uspio slomiti otpor Ante Šarića, a Svetlana Matvejeva uspjela je iščupati pola boda protiv favorita Alekseja Lugovoja.

Rezultati 6. kola:

Kovačević-Janković 1:0, Čvorović-Šarić remi, Dizdarević-Kurajica remi, Matvejeva-Lugovoj remi, Kovaljevska-B. Kovačević 0:1 i Godena-Jovanić 1:0.

Poredak na ljestvici:

Kurajica i Godena po 4 boda, Jovanić, Matvejeva, Vlado i Blažimir Kovačević 3,5 , Lugovoj, Dizdarević, Šarić, Janković i Kovaljevska 2,5 , Čvorović 1,5 bod.

(Hina) xvkov ydl

Pročitajte više