Šahtar na koljenima: Izgubili od Metalista, Dinamo Kijev ima priliku preuzeti vrh ljestvice

ŠAHTAR IZ DONJECKA u 14. kolu nacionalnog prvenstva ubilježili su prvi poraz. Bolji je bio Metalist iz Harkiva s 2:1.

Za momčad Šahtara od početka su zaigrali hrvatski reprezentatvci Dario Srna, kao kapetan, te Eduardo da Silva koji je na poluvremenu svoje mjesto ustupio sunarodnjaku Costi. Gosti iz Harkiva poveli su u posljednjim trenucima prvog poluvremena preko Villagre, a kada su u 54. minuti golom Torsiglierija došli do udvostručenja prednosti iznenađenje je bilo na vidiku.

Mhtarjan je u 60. minuti smanjio na 2-1, pa se činilo da aktualni prvaci mogu barem do boda, no gosti su izdržali do kraja, iako su od 82. minute igrali s čovjekom manje jer je Gueye dobio drugi žuti karton.

Bila je ovo tek druga pobjeda Metalista nad Šahtarom u 29 ogleda, a jedino slavlje prije nedjeljnog ostvarili su još 2004. godine. Ovo je prvi prvenstveni poraz Šahtara, a sjajni Metalist koji ove sezone igra odlično i u prvenstvu Ukrajine i u Europa ligi trenutno izbija na prvo mjesto s bodom više od kluba iz Donjecka.

Ukoliko u utakmici koja je na rasporedu nešto kasnije Dinamo iz Kijeva kao domaćin pobijedi Zoriju, što je realno za očekivati, Kijevljani bi se popeli na vrh, a Šahtar bi pao na treće mjesto.

Ukrajinska Premierliga, 14. kolo:

Šahtar – Metalist Harkiv 1:2 (Mhtarjan 60 / Villagra 45, Torsiglieri 54)

Ljestvica: 1. Metalist Harkiv 34, 2. Šahtar 33, 3. Dinamo Kijev 33 (-1), 4. Arsenal Kijev 23, 5. Dnjipro 21...

Pročitajte više