Salzburg se poskliznuo na svom ledu: "Ide li zagrebačko čudo dalje?"

HOKEJAŠI Medveščaka upisali su prvu pobjedu protiv Red Bulla u Salzburgu. Medvjedi su slavili 4:1 i time smanjili ukupni rezultat na 2:1 za Bikove.



"Medveščak je na ledu bio neprepoznatljiv", pišu austrijski mediji nakon velikog iznenađenja u trećoj utakmici polufinala EBEL lige. "Zagreb zna kako igrati s jakim momčadima", jedna je od glavnih misli u glavama hokejskih zaljubljenika.

"Medvjede je s klupe vodio glavni trener Ted Sator čiji je agresivni i hrabri pristup u početnoj fazi utakmice nagrađen konačnim rezultatom." "Zagreb je odgovorio uvjerljivom pobjedom u Salzburgu, a ova serija doigravanja podsjeća na četvrtfinale s Grazom", podsjećaju tamošnji novinari i upozoravaju kako se sličan scenarij može dogoditi i ovaj put.

"Ide li zagrebačko čudo dalje u svojoj premijernoj sezoni", pitaju se Austrijanci koji su igračem susreta proglasili nesavladivog Roberta Kristana. Zagreb sada ima priliku u utorak na svom ledu izjednačiti rezultat, a posreći li se Medvjedima i ponovno preokrenu rezultat, bilo bi to u pravom smislu "zagrebačko hokejsko čudo".

Zanimljivo, portal eishockey.info piše kako su "gosti iz bivše jugoslavenske pokrajine" upisali zasluženu pobjedu i smanjili ukupan rezultat na 2:1. Teško je reći radi li se o neznanju ili provokaciji, ali sigurno je da će svi znati od kuda točno dolaze Medvjedi ako uspiju izbaciti Red Bull Salzburg i plasirati se u finale.

Pročitajte više