Transferi

Salzburgov plan za Šimića: Odlazi na posudbu i vraća se zamijeniti sjajnog Slovenca

Foto: EPA-EFE

KLUBOVI iz Red Bullovog koncerna poznati su po planskom i postepenom razvoju mladih igrača, pa je za očekivati da prokušani recept očekuje i Roka Šimića, 18-godišnjeg hrvatskog napadača i člana RB Salzburga. Šimić je u Mozartov grad stigao prošlog ljeta za četiri milijuna eura iz Lokomotive.

Otada je uglavnom nastupao za drugu momčad Liefering koja se natječe u 2. Bundesligi, te je za nju zabio 19 golova u 24 nastupa. Također je nastupao i z Salzburgove juniore, a četiri puta je uveden s klupe za prvu momčad. Ove sezone trebao bi nastaviti sa skupljanjem seniorskog iskustva, ali na stepenici više. 

Austrijski novinar Peter Linden tvrdi kako bi Šimić mogao otići na jednogodišnju posudbu u Sturm Graz. Radi se o klubu koji želi konkurirati LASK Linzu za drugo mjesto u prvenstvu kojim dominira Salzburg, a zato su spremni riskirati da najuspješnijem austrijskom klubu pomognu u razvoju velikog napadačkog talenta. 

Za Roka Šimića to bi značilo prvu punu prvoligašku sezonu nakon pretprošle u dresu Lokomotive, a prema Lindenu Salzburg je već isplanirao i iduće korake. Naime, na ljeto 2023. napušta ih slovenski napadač Benjamin Šeško, koji je već dogovorio transfer u RB Leipzig, a Šimić bi tada trebao uskočiti na njegovo mjesto.

 

Pročitajte više