NBA

Sam je sebe proklinjao zbog pete utakmice. U šestoj je blistao i uveo Miami u finale

Foto: Getty Images

VELIKIM preokretom u posljednjoj četvrtini Miami Heat dobio je Boston Celticse 125:113 i s ukupnih 4:2 u seriji izborio veliki NBA finale. Tamo će igrati protiv svoje bivše zvijezde LeBrona Jamesa i njegovih LA Lakersa.

Početkom četvrte četvrtine Boston je vodio 96:90. Nepune tri minute prije kraja Miami je imao nedostižnih 116:102. Ključni čovjek u seriji 26:6 bio je Bam Adebayo, koji je nakon posljednjeg Bostonova vodstva zabio ili asistirao za idućih 11 poena Heata, zaključno s dodavanjem za tricu Duncana Robinsona za 107:102.

Adebayo je utakmicu završio s 32 koša, 14 skokova i 5 asistencija. Iz igre je pogodio 11 od 15 šuteva, a s linije slobodnih bacanja je ubacio 10 od 11 lopti.

Na petoj utakmici, koju je Miami uvjerljivo izgubio, Adebayo je ostao dužan.

"Igrao sam očajno. Ja sam kriv za taj poraz, ne moji suigrači, ne treneri. Ja. Promašio sam previše šuteva i nisam bio vođa u obrani kako sam trebao", rekao je Adebayo nakon tog susreta, ali već na idućem se iskupio i odigrao najefikasniju i najkompletniju partiju u doigravanju.

Pobjedu je posvetio majci, s kojom je odrastao u prikolici, i koja je po cijeli dan radila kako bi ga uzdržavala i dala mu priliku da krene u košarkašku karijeru.

"Ona je moja stijena, sve radim za nju", rekao je Adebayo poslije utakmice i dodao kako mu je rekla da će doći u balon Orlanda ako uđe u finale. Dolazi u utorak.

A prva utakmica finala igrala su u noći sa srijede na četvrtak prema našem vremenu.

Pročitajte više