Sammir: Hajduk bi sa mnom postao prvak

Foto: Twitter

BIVŠI hrvatski reprezentativac Sammir u Kini je potpisao ugovor života i postao najbolje plaćeni hrvatski nogometaš! U Hangzhou Greentownu bivša Dinamova desetka sljedeće tri godine zarađivat će 7,8 milijuna eura po sezoni, gotovo dva milijuna više nego što je dobivao u Jiangsuu. Promijenio je klub posljednji dan prelaznog roka i ima pravo nastupa, debitirati bi mogao već u idućoj utakmici protiv Shijiazhuanga.

Motivirao ga je isključivo novac

Borbu za naslov prvaka Kine zamijenio je borbom za ostanak, ali Mamićevog Filha to ne zabrinjava suviše. Ne skriva da je klub promijenio zbog izdašnije ponude.

"Tražio sam da me puste iz Jiangsua iz više razloga, a uvjeti koje su ponudili svakako su bili jako primamljivi. Taj klub učinio je sve da me dovede, i sada kad je sve završeno, sretan sam. U klubu su dvojica brazilskih igrača, kondicijski trener je Brazilac, tu je i australski Hrvat Matthew Špiranović," rekao je Sammir za Večernji list.



Kakav je uopće kineski nogomet? Možete li usporediti ligu s Primerom?

"izuzev stranaca, kojih u Kini ima puno, nisam uočio niti jednog domaćeg igrača koji bi mogao igrati u Španjolskoj."

Jezik još nije naučio, koristi se Engleskim, a za turističko razgledavanje nema vremena.
"Nisam stigao još posjetiti Kineski zid, nemam vremena za turizam, zgusnut je raspored utakmica, a putovanja su daleka."

Prati što se događa s njegovim bivšim suigračima u reprezentaciji. Naravno, nije propustio ni Euro.

"Gledao sam sve utakmice Hrvatske. Iako su to sve odreda veliki igrači, i dalje žalim što nisam bio u Francuskoj jer mislim da za mene u toj reprezentaciji ima mjesta."

Igrat će i nakon Kine

Ne planira završiti karijeru u Kini, smatra kako za njega ima mjesta u nogometu i po završetku kineske avanture, kaže Sammir.

"Ne, neću nakon Kine završiti karijeru. Mogao bih se vratiti u jedan od dva najveća hrvatska kluba, Hajduk ili Dinamo," iznenadio je Sammir pa objasnio svoj odgovor:

"Hajduk je veliki hrvatski kub, ja sam hrvatski reprezentativac. Ne vidim razloga zašto jednoga dana, kada mi novac više ne bude bitan, ne bih odradio jednu ili dvije sezone u Hajduku. Mislio sam da će Hajduk, kada ja odem iz Dinama, osvojiti neki trofej. Očito je to bilo nemoguće. Zato bi s moje strane bilo fer pomoći Hajduku. Sa mnom bi sigurno bili prvaci."

Pročitajte više