LIGE PETICE

Samo je Haland ubojitiji. Američki bek koji je zaboravio zabijati hit Bundeslige

Foto: Gulliver / Getty Images

TIMOTHY CHANDLER, dijete američkog vojnika stacioniranog u Njemačkoj i tamošnje žene, iskusna (29) je i poznata faca iz Bundeslige.

Ima deset godina staža i preko 200 nastupa u jednom od najjačih nacionalnih prvenstava. Međutim, tek pod "stare dane", mjesec dana prije 30. rođendana, polivalentni defenzivac Eintrachta postao je poznat po golovima.

Chandler, koji ima 29 utakmica za reprezentaciju SAD-a, u 201 nastupu u Bundesligi do početka ove godine postigao je ukupno sedam golova u njemačkom prvenstvu, od čega je posljednji bio još prije dvije godine, da bi onda golgeterski kasno procvao početkom 2020.

Naime, u četiri ovogodišnje utakmice Bundeslige postigao je jednako toliko golova. Sjajan učinak i za napadača, a kamoli za nekoga kome je prirodna pozicija desni bok.

Neočekivani golgeterski hit Bundeslige, od kojeg je u novoj godini efikasniji samo čudesni napadač Erling Haland koji je postigao sedam golova, do prije dva mjeseca jedva da je igrao, a kamoli zabijao, a onda mu se otvorilo. Ne samo da postiže golove, nego su to redom ključni, za pobjede i bodove.

U prvom kolu proljetnog dijela protiv Hoffenheima za pobjedu 2:1, zatim kod Fortune za bod (1:1), pa sinoć prva dva gola u domaćem razbijanju Augsburga (5:0). 

Pročitajte više