Samo jedan novinar nije glasao za Messija ili Haalanda u izboru za Zlatnu loptu

Screenshot (Youtube)

LIONEL MESSI u ponedjeljak je osvojio svoju osmu Zlatnu loptu, a sada su objavljeni i rezultati glasanja. Messi je dobio 462 boda, 105 više od drugoplasiranog Erlinga Haalanda. Treći je završio Kylian Mbappe s 270 bodova.

U glasanju za Zlatnu loptu sudjeluje po jedan novinar iz svake od 100 najbolje rangiranih država po FIFA-inoj ljestvici, no ne moraju nužno svi sudjelovati pa je tako ove godine žiri imao 92 člana. Svaki novinar bira pet igrača koje mora rasporediti od prvog do petog mjesta. Prvi izbor dobiva šest bodova, drugi četiri, treći tri, četvrti dva, a peti jedan bod.

Zanimljivo, samo novinar iz jedne države nije glasao ni za Messija ni za Haalanda. Kamerunski predstavnik Emmanuel Gustave Samnick smatra da su prošle sezone najbolji bili Mbappe, Kevin De Bruyne, Rodri, Andre Onana i Bernardo Silva.

Messi je od ukupno 92 člana novinarskog žirija proglašen najboljim kod njih 65. Haaland je dobio 21 prvo mjesto, Mbappe je kod petorice novinara bio najbolji, a portugalski novinar glasao je za svog sunarodnjaka Bernarda Silvu kao najboljeg.

Pročitajte više