Samo su tri nogometaša odigrala baš svaku minutu ove sezone u Premiershipu

Foto: Epa

CITY je obranio naslov prvaka Engleske nakon što je u posljednjem kolu na gostovanju pobijedio Brighton 4:1 i prvenstvo završio s bodom više od Liverpoola, koji je na Anfieldu pobijedio Wolverhampton 2:0.

Uoči posljednjih 90 minuta prvenstva City je imao bod više od Redsa i sam je odlučivao o svojoj sudbini. Pobjeda mu je osiguravala obranu naslova i ukupno šesti naslov prvaka.

Na koncu je momčad Pepa Guardiole pobijedila 4:1 pa Redsima nije bila dovoljna pobjeda 2:0 protiv Wolverhamptona.

Redsi su natjecanje završili s nevjerojatnih 97 bodova - 30 pobjeda, sedam remija i jednim jedinim porazom, koji su doživjeli baš od Cityja početkom ove godine. Na kraju su ipak ostali bez titule.

Bio je ovo osmi put u povijesti PL-a da odluka o prvaku pada u posljednjem kola, a u tri takva slučaja slavio je baš Manchester City - 2012., 2014. i 2019.

City i Liverpool ukupno su osvojili 195 bodova, što je najviše za vodeći dvojac u povijesti ovog natjecanja.

Na kraju su tri igrača podijelili Zlatnu kopačku, odnosno nagradu za najboljeg strijelca, koja je na kraju završila u rukama Aubameyanga, Salaha i Manea koji su postigli po 22 gola.

Podijeljene su i ostale individualne nagrade, ali se samo tri igrača mogu pohvaliti da su odigrali svaku minutu od 38 utakmica ove sezone. Riječ je o Srbinu Luki Milivojeviću iz Crystal Palacea, Benu Meeju iz Burnleyja te Conoru Coadyju iz Wolvesa. Njih trojica su odigrali po 3420 minuta ove sezone, a na tom podvigu čestitala im je službena stranica Premiershipa.

Pročitajte više